Uniunea Asociațiilor de Proprietari Buzău atrage atenția administratorilor de bloc să își mute activitatea în blocuri debranșate total de la rețeaua de încălzire centralizată,  până în iarna 2011-2012, evitând astfel costurile mari la energie termică percepute de Regia Autonomă Municipală.

Conform unei reglementări  legislative, RAM Buzău are obligația de a factura  energia termică la prețul  local pentru agenți economici tuturor persoanelor juridice care funcționează  în spații cu altă destinație decât cea de locuit. În această situație, asociațiile de proprietari care în cea mai mare parte funcționează în foste uscătoare de bloc ar trebui să plătească un preț mult mai mare pentru încălzire decât o fac în momentul de față,  iar aceste prețuri vor trebui suportate, evident, din buzunarul locatarilor.

Astfel, după discuții purtate cu  conducerea RAM Buzău, UAP a ajuns la concluzia că singurul mod în care locatarii blocurilor din Buzău pot evita plata unor costuri suplimentare la întreținere ar fi ca birourile asociațiilor de proprietari să se mute în spații complet debranșate de la sistemul centralizat de încălzire. Aceasta ar însemna, ca pe perioada sezonului rece, administratorii de bloc  să se încălzească cu ajutorul altor surse de energie termică .

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.