Frecventarea liceului, încurajată şi cu bani

Lista dosarelor eligibile ale elevilor înscrişi în Programul naţional „Bani de liceu” s-a lărgit substanţial la Buzău. Ieri, conform datelor furnizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), aceasta cuprindea 3207 liceeni eligibili, care vor primi, cel mai probabil din decembrie, 180 lei pe lună.

 

Lansat sub guvernarea Adrian Năstase şi păstrat, în pofida constrângerilor, de toate guvernele ulterioare, ajutorul lunar este menit să încurajeze frecventarea cursurilor liceale de către copiii care provin din familii cu venituri modeste. Astfel, în limita eligibilităţii, venituri brute sub 150 lei pe membru de familie, s-au încadrat deja 3207 elevi buzoieni,  după ce, în urmă cu o săptămână, IŞJ raporta doar puţin peste 300 candidaţi eligibili.

 

„Au fost raportaţi atât de puţini pentru că termenul de încărcare a aplicaţiei este 26 octombrie, urmănd ca până pe 27 să se facă verificările finale. Astăzi, la orele 13.00, în lista Buzăului erau 3207 beneficiari, lista fiind încă provizorie”, ne-a declarat, ieri, Florina Stoian, şefa IŞJ Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.