Podul de cale ferată din localitatea Vadu Pașii care leagă practic Muntenia de Moldova poate avea oricând soarta celui de la Mărăcineni- se arată într-un memoriu trimis de inginerul Viorel Constantinescu prefectului judetului Buzau, Paul Beganu.

Prefectul Județului Buzau Paul Beganu a declarat, astăzi, ca a intrat în urmă cu câteva zile în posesia memoriului inaintat de senatorul Viorel Constantinescu și ca a început să facă demersurile necesare pentru a fi înaintat până la finalul acestei săptămâni către Ministerul Administrației și Internelor.

“Noi acum facem o documentație completă pentru a înainta memoriul către Ministerul Administrației și Internelor. Săptămâna asta, după ce primesc și documentația de la Consiliul local Vadu Pașii voi transmite către minister întreaga documentație. ”a declarat prefectul Paul Beganu pentru observatorulbuzoian.ro

Conform memoriului inginerului Viorel Constantinescu, podul de cale ferată aflat în amonte de podul rutier de la Vadu Pașii prezintă un risc major de prăbușire tocmai din pricina stării în care se gasește podul rutier, construit pe vremea lui Anghel Saligni.

Astfel, pilele podului rutier sunt în situația de a-și pierde stabilitatea pentru că terenul de fundare are caracteristici slăbite. Mai concret, Constantinescu avertizează că oricând, la o creștere a debitului de apă pe râul Buzău pilele podului rutier de la Vadu Pașii s-ar putea prabuși situație în care sistemul de scurgere al apei pe sub podul de cale ferată aflat în amonte s-ar schimba și l-ar pune și pe acesta în pericol.

Soluția propusă de  inginerul Viorel Constantinescu este aceea de a realiza urgent o consolidare a pilelor podului vechi astfel încât să fie eliminat din start pericolul prabușirii lor, urmată de introducerea lui într-un sistem de reabilitare generală.

Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu este de acord ca in zona trebuie actionat cat mai repde si spune ca banii necesari acestor lucrari vor trebui sa vina neaparat in urma unor alocari de la Guvern fie din fondul de interventie, fie din cel de rezerva.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Paul-BEGANU.mp3|titles=Paul BEGANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.