Comisarii de la Protecția Consumatorului împreună cu polițiștii de la Serviciul Economic și cu cei de la Combaterea Criminalității Organizate au descins astăzi la magazinul de vise situat în centrul orașului, în zona restaurantului McDonald’s, singurul care și-a reluat activitatea, în pofida acțiunilor concentrate ale autorităților împotriva unităților în care se vând etnobotanice.
În urma descinderii, polițiști și comisarii de la OPC au sigilat aproape 177 de plicuri în care se bănuiește că ar fi droguri ușoare. Chiar dacă pe ele scrie că sunt semințe de plante ornamentale, oamenii legii au toate motivele să creadă că în aceste plicuri în care se află 125 de grame de semințe sunt droguri ușoare care ajung să fie vândute și consumate de tinerii din Buzău. De altfel, în timpul verificărilor de astăzi, în magazinul de vise, polițiștii au dat nas în nas cu 3-4 grupuri de tineri care au încercat să cumpere etnobotanice. Pentru că în România, consumul de droguri ușoare este legal, oamenii legii nu au avut ce să le facă adolescenți și tinerilor care au făcut însă cale întoarsă, fără a-și putea cumpăra stupefiantele.
Din cele 177 de plicuri, unul a fost confiscat de polițiști pentru a fi trimis la laborator în vederea examinării, în timp ce restul au fost sigilate de OPC la sediul magazinului, pe motiv că nu aveau instrucțiuni de folosire iar cel aflat la tejghea nu a fost în stare să ofere detalii despre modul în care s-ar folosi așa zisele semințe de plante.
Potrivit anchetatorilor, magazinul de vise cu pricina și-a reluat activitatea marțea trecută, pe 22 martie iar de atunci ar fi vândut peste 300 de plicuri. Și la controlul de astăzi, polițiștii și comisarii OPC au găsit în casieria magazinului circa 3-4 milioane de lei vechi, bani despre care se bănuiește că ar proveni din vânzarea de etnobotanice.
Aceiași anchetatori bănuiesc că cei care se află în spatele magazinului de vise redeschis la Buzău ar importa planta din care se fabrică drogurile ușoare iar porționarea și ambalarea s-ar face în țară. Polițiștii au cerut administratorului magazinului documente de import însă până acum nu au intrat în posesia lor, ceea ce întărește bănuielile polițiștilor.

Citește și: S-a redeschis un magazin de vise în Buzău. În spatele afacerii, ar sta un tânăr politician

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.