O delegație a polițiștilor buzoieni în frunte cu liderul Sindicatului Politiștilor și Personalului Contractual,  Gabriel Dragomir, a mers, astăzi la sediile partidelor politice pentru a înmâna scrisori prin care îi roagă pe deputați să nu voteze proiectul de lege privind disponibilizarea oamenilor în uniformă. Deși la sediile partidelor nu au fost întâmpinați decât de secretare, polițiștii au lăsat scrisorile, cu rugămintea de a fi înmânate deputaților cu speranța că aceștia îi vor ajuta și nu vor vota proiectul ce vizează reducerea numărului polițiștilor.

”Întrucât ieri Comisia de Apărare din Parlament a dat aviz negativ proiectului de lege privind disponibilizarea polițiștilor avem motive să credem că, în plen, legea nu va trece. Oricum noi ne facem datoria . Țara are nevoie de polițiști, are nevoie de siguranță pe stradă, iar acele criterii bat în special în polițistul după stradă. Nu vor fi disponibilizați în nici un caz oameni de la cluburile sportive sau de la Casa de Cultură a Ministerului de Interne. Vor fi disponibilizați doar oameni după stradă pentru că ei vin în contact cu oamenii și mai greșesc. Noi vrem să tragem un semnal de alarmă pentru ca acest proiect să nu fie votat”, ne-a declarat liderul de sindicat al polițiștilor buzoieni, Gabriel Dragomir.

Conform proiectului de lege depus în Parlament,  un numar de 1700 de polițiști  din intreaga țară și-ar putea pierde locurile de muncă în urma unei noi etape de disponibilizări. Deși nu se știe  nimic clar, polițiștii buzoieni bănuiesc că disponibilizările ar urma să se facă proporțional cu numărul de angajați existenți în fiecare județ. Chiar și așa, măsura este contestată de polițisti care ar dori ca disponibilizările să se facă în urma unor  analize amănunțite.

”Noi nu îl vrem aprobat așa, numeric. Vrem să se facă o analiză profundă și să se stabilească clar ce structuri au nevoie și ce structuri nu. Nu este posibil să spui că iei, numeric, 25 de oameni pe care îi dai afară”, a încheiat  Gabriel Dragomir.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Gabriel-DRAGOMIR.mp3|titles=Gabriel DRAGOMIR]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.