Prăpăd la Lopătari unde Slănicul și-a ieșit din matcă și a distrus tot ce a avut în cale

0

Warning: Illegal string offset 'ext' in /home/observat/public_html/wp-content/plugins/video-embed-thumbnail-generator/video-embed-thumbnail-generator.php on line 2794

Warning: Illegal string offset 'type' in /home/observat/public_html/wp-content/plugins/video-embed-thumbnail-generator/video-embed-thumbnail-generator.php on line 2800

Warning: Illegal string offset 'ext' in /home/observat/public_html/wp-content/plugins/video-embed-thumbnail-generator/video-embed-thumbnail-generator.php on line 2806

Viitura Slanic

826 views

O ploaie torențială care a durat aproximativ o oră a dus la creșterea debitului râului Slănic la cote inimaginabile . Râul a ieșit din matcă și a măturat tot în calea sa de la poduri, punți, treceri amenajate pe tuburi, la cotețe de animale și chiar mașini de mare tonaj care au fost mișcate din loc .

„ A fost o ploaie pe care eu de 65 de ani nu am mai văzut-o, a afectat doar satele Plostina, Luncile, Lopătari, Varteju, Brebu și Săreniu fără Terca și Huduboia.  A spulberat un podeț de trafic ușor construit prin 2004-2008, o punte pietonala, trecerile peste râu amenajate pe  tuburi au fost luate toate și am văzut în mijlocul apei coteț de păsări și porci cu animalele în ele. Au fost mișcate din loc două rabe și mai vad pe marginea râului  niște cabine plus multe lemne. Nu au fost luate case ci doar câteva anexe”, a declarat primarul comunei Lopătari Vasile Lefter.

Viitura creată pe râul Slănic a scăzut în intensitate odată ce a coborât în aval unde albia râului este ceva mai lată. În localitatea Mâzălești debitul a fost destul de mare însă nu a creat foarte mari probleme potrivit primarului Gheorghe Beșliu.

La Vintilă Vodă însă viitura și-a făcut din nou de cap și a distrus o punte care făcea legătura cu satul Petrăchești.

Conform primelor date, neconfirmate oficial, cantitatea de apă căzută în urma ploilor care au afectat comunele Lopătari și Mâzălești se apropie de 100 de litri pe metru pătrat.

Ceva mai jos, la Cernătești oamenii au aflat din timp de ce s-a petrecut la Lopătari și au ieșit curioși pe poduri și punți pentru a vedea debitul crescut al râului Slănic. Din fericire acesta a căzut iar pe raza comunei Cernătești nu a mai produs pagube.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.