Legea privind disponibilizările din M.A.I, aspru criticată de conducerea PNL Buzău. Liderul liberalilor din teritoriu, deputatul George Scutaru a declarat, astăzi într-o conferință de presă, că în șase ani de activitate parlamentară cât are la activ, nu a văzut lege mai prost realizată decât cea care vizează concedierile în masă din Ministerul Administrației și Internelor.

”În 6 ani de activitate parlamentară n-am văzut lege mai prost realizată, e prima dată când un minister vine cu o lege de disponibilizare în masă  pe un an de zile. Nu înteleg de ce a fost nevoie de această lege, dacă până acum în toate statisticile ni s-a spus că sunt puțini polițiști. Brusc, aflăm cu stupoare că sunt mulți, deși infracționalitatea crește noi ne permitem să disponibilizăm 1700 de polițiști în primul semestru. Pe lângă cei 1700, ministerul de resort mai vizează și 1500 de polițiști de frontieră, 2100 de pompieri și 2700 jandarmi, urmând ca în semestrul al doilea cuantumul disponibilizărilor să fie cam același”, a declarat, astăzi, liderul PNL Buzău, deputatul George Scutaru.

Parlamentarul a adăugat că atât liberalii cât și social democrații vor face tot ce le stă în putință pentru ca legea privind concedierile din M.A.I să nu treacă de votul din Camera Deputaților, aceasta fiind forul decizional:  ”ieri, printr-o mobilizare exemplară a Opoziției, am reușit să câștigăm cu 12 voturi ”pentru”, 4 ”împotrivă” și 2 abțineri și să respingem această lege în Comisia de Apărare a Camerei Deputaților. Parlamentarii liberali și social-democrați vor sprijini respingerea acestei legi. Mă indoiesc că Puterea va reuși să strângă 167 de voturi necesare. Cel mai bine ar fi ca Executivul să-și retragă acest proiect de lege”.

Liderul liberalilor buzoieni a mai precizat, în același context, că deși a încercat să afle de la reprezentanții din cadrul Ministerului de Interne câți polițiști de la Buzău ar urma să fie disponibilizați, nu a primit un răspuns care să-l lămurească: ” eu am încercat să văd câți sunt la Buzău, n-am primit nici un răspuns. În minister, sunt oameni prost pregătiți care întâi taie și apoi se gândesc. Din ce mi-au spus, media ar fi de 40 de persoane disponibilizate pe fiecare județ în parte”.

Deputatul George Scutaru a avut câteva cuvinte ”de bine” și la adresa ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaș, despre care a spus că nu este pregătitpentru funcția pe care o are și nici nu este bine sfătuit de propriii consilieri.  ”Ministrul Igaș care și-a luat bacalaureatul la 24 de ani  n-are studii juridice necesare ca să-și dea seama cum stau lucrurile, dar nu înțeleg de ce consilierii nu-i explică lucrurile corect”, a conchis George Scutaru, lider al liberalilor buzoieni.

Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.