La Buzău, continuă să se consume substanțe etnobotanice, chiar dacă magazinele în care se comercializau astfel de produse au lacătul pe uși. Prefectul județului Paul Beganu susține că, în continuare, are semnale că există tineri care apelează la stupefiante. Șeful de la Casa Albă susține că tinerii care contină să consume droguri ușoare își procură marfa din alte județe ori prin internet, ceea ce este foarte greu de controlat.

” Vom continua acțiunile pentru stoparea consumului de etnobotanice, probabil vor mai fi și alte surprize. Rămân la ideea că toate informările pe care le-am făcut vor duce la constituirea unui act normativ care să interzică consumul de etnobotanice. Problema s-a mai diminuat, însă am semnale că tot se consumă. În ultima vreme, instituțiile antrenate în prevenirea consumului și-au făcut treaba. Cât despre proveniența acestor produse, ele vin cel mai des din alte orașe, prin curierat, prin poștă, comandate on-line, ceea ce e greu de controlat”, a declarat Paul Beganu.

Prefectul  a avut și un mesaj pentru cei care speră să-și redeschidă afacerile cu etnobotanice la Buzău: ”cei care au de gând să deschidă magazine de vise să-și vadă de treabă,  pentru că nu mai au șanse”.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.