Prefectul județului Buzău, Paul Beganu este nemulțumit de implicarea localnicilor în acțiunile de deszăpezire. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus duminică, într-o conferință de presă că primele căi de acces care s-au deblocat au fost „cele spre cârciumi” iar acest lucru l-a observat inclusiv premierul Mihai Răzvan Ungureanu, prezent sâmbătă în județul Buzău.
” Știți unde s-au desfăcut primele căi de acces? Dar nu cu lopata. Prin mers. La cârciumi. I-am arătat și primului ministru din mașină, la Săgeata. Primele locații unde s-a intrat au fost cârciumile. Pe stânga erau porțile blocate de 50 de cm de zăpadă, fântâna era acoperită de un metru de zăpadă iar dincoace totul era deblocat la cârciumă. La Râmnicelu toate casele erau blocate iar la ultima cârciumă cum se iese din localitate, spre DN22, erau cam 20 de jandarmi care lucrau pe undeva prin spate la 2-300 de metri în timp ce în fața cârciumii erau circa 60 de inși care nu aveau nimic, nici o sculă și discutau probabil cum se va face usturoiul sau mai degrabă de unde îl vor aduce. Și spun acest lucru cu amărăciune” a declarat prefectul de Buzău, Paul Beganu.
Beganu a adăugat că și autoritățile au partea lor de vină în această situație:„Vinovați suntem tot noi, autoritățile de-a lungul timpului. Ia să vedeți dosarele pentru ajutoare sociale. Unul nu am văzut să pună mâna pe lopată.”
Prefectul de Buzău s-a referit și la cazurile medicale urgente din ultima săptămână pentru care au fost solicitate intervenții pe calea aerului, spunând că ”s-a făcut puțin exces”. Beganu a adăugat că duminică nici un caz medical nu a fost preluat cu elicopterul întrucât la bolnavi au putut ajunge, în sfârșit, ambulanțele.
” E foarte bine că nu avem nici un caz de deces prin hipotermie. Și poate cu mici întârzieri tot ce a însemnat caz medical, toate au fost rezolvate și nu exagerez dar s-a făcut puțin exces de salvarea pe calea aerului, dar bine că s-a făcut. Aseară, erau în total 49 de oameni preluați de elicopter și duși la spital, astăzi au fost programate noi intervenții pe calea aerului, dar nu s-au mai efectuat că au ajuns terestru. Terestru cred că au fost în jur de 70 de cazuri astăzi”, a încheiat prefectul Paul Beganu.

Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

  1. mai oameni buni, verificati-l dumneavoastra, ziaristii, pe acesta care mai are nesimtirea sa mai stea in scaunul de prefect. eu cred ca asta vine beat la intalnirea cu ziaristii!!! cum sa zici ma ca s-a facut exces de zel cu salvarea oamenilor pe calea aerului, cand tot tu spui ca numai intr-o zi salvarea a carat 70 de cayuri la spital. mai, da astia parca sunt toti loviti cu leuca. premierul ii face pe buzoieni lenesi, asta zice ca mai intai au fost deszapezite drumurile spre carciumi… da cine mama dracului sa va ia i-a invatat asa pe oameni? nu voi politicienii, ca sa-i amettiti si sa le luati mai usor voturile

  2. D-nul prefect a plecat de prea mult timp de la tara , se duce prea rar la parintii despre care ne povestea sau , de la inaltimea functiei , nu se vede prea bine. In cele mai multe cazuri , in mediul rural carciuma este si magazinul satesc , acolo unde oamenii gasesc paine sau lumanari . Ca le trebuie . Fericiti cei saraci cu duhul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.