Cheltuielile Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Buzău pentru lichidarea incendiilor de vegetaţie din ‎aceste zile sunt imense. Pînă acum însă nici un gospodar nu a fost amendat ‎pentru că a provocat astfel de incendii pentru simplu motiv că nu s-a reușit identificarea lui.  Incendiile de vegetație uscată au luat în ultimul timp o amploare deosebită pe fondul încălzirii vremii și a pregătirii terenurilor pentru  muncile agricole. În schimb prefectul Paul Beganu face apel la ‎oameni să nu mai dea foc resturilor vegetale lăsând focul ‎nesupravegheat întrucît pericolele sunt foarte mari. ‎

“Trag un semnal în ceea ce privește incendiile. În ultima perioadă acestea au început să crească ca și număr. Oamenii încep să iîși dea foc la vegetația uscată din jurul fondului forestier și aceasta se propagă și în pădure și avem probleme foarte mari. Bine ar fi să se abțină sau cel puțin să controleze foarte bine suprafețele pe care execută aceste acțiuni de ardere a resturilor vegetale. Mă refer aici când își arde resturile vegetale la un mușuroi din ăla pe care și-l strânge nu să dea foc la o fâneață de nu stiu câte hectare” a încheiat prefectul Paul Beganu.

Pompierii buzoieni au fost nevoiți sa intervină în week-end la nu mai puțin de 13 incendii de amploare iar alte câteva zeci au fost stinse cu ajutorul serviciilor voluntare de pompieri. Doar în ultimele zile, la Buzău, au ars peste 400 de hectare de vegetație.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Paul-BEGANU3.mp3|titles=Paul BEGANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.