Echipa Quest a Liceului de artă "Margareta Sterian", câştigătoare a unor competiţii de debate (sursa foto: educativpgm.wordpress.com)

Un meci demonstrativ de debate, organizat de Clubul de debate al Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu” va deschide activităţile dedicate Săptămânii Educaţiei Globale/ Global Educationa Week, în unităţile de învăţământ din Buzău.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău a stabilit ca, între 12 şi 20 noiembrie, elevii şi profesorii buzoieni să marcheze „Săptămâna Educaţiei Globale”, eveniment european care motivează elevi, profesori, grupuri de tineri şi alte structuri educaţionale formale şi nonformale, în scopul de a implementa şi dezvolta activităţi care să atragă atenţia asupra educaţiei globale.

 

Tema buzoiană pentru acest an este „Atitudine pentru lumea noastră”, a cărei primă acţiune va fi iniţierea unui club de debate în şcoală. Meciul demonstrativ cu moţiunea „Acest parlament consideră că voluntariatul ar trebui să devină o condiţie obligatorie pentru absolvirea liceului”, va fi susţinut de campionii în debate de la „Hasdeu”, coordonaţi de profesoara Monica Ionescu.

De menţionat faptul că echipa de debate din „Hasdeu”, alcătuită din Claudia Niţă, Cristina Ciurea şi Ramona Buturugă, cu profesoarele antrenoare Gabriela Şerbu şi Monica Ionescu, a obţinut locul doi la faza naţională a Concursului „Tinerii Dezbat”, cu patru meciuri câştigate din cinci. La concursul general pe vorbitori, Cristina Ciurea a luat premiul I, iar Ramona Buturugă premiul III.

 

Demonstraţia de sâmbătă, 12 noiembrie, ora 11.00, va avea loc în amfiteatrul Colegiului „Hasdeu”. Şi-au anunţat participarea Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Liceul de artă „Margareta Sterian”, Colegiul Economic Buzău şi Liceul „Alexandru Marghiloman”. Pe lângă IŞJ, activitatea se bucură şi de parteneriatul Asociaţiei Române pentru Dezbateri, Oratorie şi Retorică.

 

Link: Programul pentru Săptămâna Educaţiei Globale

 

S.D.

2 COMENTARII

  1. Meci de „debate” ! Mai importatorilor de cuvinte spuneţi şi nătăfleţilor de la Berca, Pogoanele, Smeeni sau Şcoala 3 R Sărat ce-i aia „debate”.
    Şi afalţi voi că Noi românii suntem pe globul pământesc de mii de ani. Aşa că educaţia globală e o componentă instructiv-educativă în activitatea oricărui profesor de geografie, biologie, istorie etc., care se respectă! Mai bine i-aţi învăţa să vorbească româneşte corect, că educaţia pe care o ţintiţi voi nu se face într-o săptămână ci , poate, într-o viaţă! Dacă!

  2. Lasă-l domnule să facă debate! Bine că nu te bate! Acolo învaţă să devină politicieni, să vorbească la lume, adică ceea ce vedem azi. Deci să ştie cu se face şi cum se mănâncă kk!.,. Te-ai lămurit? Şi e şi concurs, ăhă să vezi americanii!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.