Fosta maternitate ar putea deveni în viitor un centru de geriatrie. Acesta este planul președintelui Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu,  care spune că a și avut câteva discuții în acest sens cu reprezentanții Institutului Național de Geriatrie ”Ana Aslan”.
Solicitat să răspundă unei întrebări ”surpriză” venite din partea consilierului PSD, Ștefan David, referitoare la destinația spațiului actualei maternități după inaugurarea celei noi de pe strada Victoriei, președintele C.J. Buzău Victor Mocanu a mărturisit că a demarat discuțiile în vederea înființării în spațiul respectiv a unui centru de geriatrie.
”Nu vroiam să vă fac această destăinuire acum dar intenționez ca în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Institutul Național de Geriatrie ”Ana Aslan” să înființăm un centru de geriatrie pentru locuitorii din județul Buzău și din județele învecinate”, a declarat președintele C.J. Buzău, Victor Mocanu.
Anunțul făcut, pe nepregătite, de Victor Mocanu a dat naștere și altor discuții. Consilierul PNL Mariana Tudor i-a reamintit președintelui Consiliului Județean că în fundamentarea deciziei de contruire a noii maternități un rol important l-a avut faptul că există o expertiză tehnică care atestă starea precară a clădirii actualei maternități dar și că pentru reabilitarea ei ar fi necesare cheltuieli foarte mari.
”Atunci când ați propus Consiliului Județean să construiască o nouă maternitate unul dintre motive a fost că această clădire nu se poate reabilita și că ar fi costuri mult mai mari decât construirea uneia noi. Atunci ni s-a spus că această clădire nu este sigură” a replicat consilierul liberal, Mariana Tudor.
Președintele Consiliului Județean Victor Mocanu a admis că, raportat la expertiza existentă, clădirea actualei maternități este nesigură și a precizat că proiectul la care face referire ar putea fi făcut în următorii 20 de ani.
”Acum vreți să vă spun eu cât este de sigură?Sigură nu este pentru că așa a spus expertiza dar oricum este o intenție și nu aveți grijă că acest lucru nu îl putem realiza până la următoarele alegeri,  ci în următorii 20 de ani”, a încheiat președintele Consiliului Județean Buzău.
Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/09/discutii-CJ-Buzau.mp3|titles=discutii CJ Buzau]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.