Candidatul Uniunii Social-Liberale la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, senatorul liberal Marian Cristinel Bîgiu, a facut ieri apel la instituțiile statului pentru a fi în stare de alertă în ziua votului, declarând că are semnale conform cărora, așa-zisul candidat independent s-ar fi pregătit temeinic pentru cumpărarea voturilor.
„Este vorba despre un întreg sistem de clan, care reuneşte oameni de familie, persoane obediente din instituţii… Este vorba despre o caracatiţă care s-a întins peste judeţul Buzău în ultimii opt ani, oameni disperaţi că vor pierde perfuzia la bani publici. Sunt foarte multe zone în judeţ şi în municipiul Buzău, pe cartiere, într-o organizare pur mafiotă, s-au adus deja, la diferite adrese, alimente, găleţi, totul pregătit pentru ziua votului, sunt pregătite reţelele pentru a se cumpăra votul, s-au strâns, de către nişte buzoieni, din Spania, foarte multe CNP-uri, și să nu uităm că în Spania sunt aproape 20.000 de buzoieni. Vreau să mă folosesc de acestă ocazie să fac un apel la instituţiile statului, pentru a fi foarte atente şi a-şi face treaba în această perioadă”, a declarat candidatul USL la șefia Consiliului Județean, Marian Cristinel Bîgiu.
Totodată și președintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, şi-a exprimat convingerea că, duminică, buzoienii vor sancționa prin vot comportamentul din ultimii 8 ani ai președintelui Consiliului Judeţean.
„De opt ani de zile, practic acest judeţ este amanetat de o familie, o familie rapace, lacomă, care, atunci când a fost cazul, a schimbat partidele pentru a se arunca întotdeauna de partea celor aflaţi la putere. Pe 10 iunie, avem ocazia să scăpăm de acest om. Acest om care, în ciuda realizărilor pe care le prezintă în faţa dumneavoastră, uită să spună un lucru: de ce realizări precum Drumul Vinului sau chiar şi Maternitatea, fac obiectul anchetelor unor instituţii. Cred că pe 10 iunie putem pune punct acestui clan mafiot şi acestui capitalism de cumetrie pe care, de fapt, îl reprezintă familia Mocanu”, a declarat președintele PNL Buzău, George Scutaru.
De asemenea, candidatul USL la Consiliul Județean, senatorul Marian Cristinel Bîgiu s-a arătat convins că buzoienii nu mai pot fi cumpărați și a atras atenția cu privire la costurile campaniei candidatului independent : „Sunt convins că oamenii au înţeles că o sticlă de ulei, un zahăr, un milion de lei date pentru un vot în niciun caz nu vor ţine patru ani, iar cei care fac această risipă financiară, cine cheltuie o asemenea avere într-o campanie nu vine să facă ceva pentru comunitate, ci să-şi recupereze banii”.

Acest punct de vedere a fost exprimat și de candidatul PDL la șefia Consiliului Județean, deputatul Cezar Preda care a făcut apel la buzoieni, într-o emisiune televizată să judece singuri de unde ar putea avea un independent atâția bani de băgat într-o campanie electorală: ” De unde are domnul Victor Mocanu atatea milioane de euro pe care le cheltuie în această campanie electorală, când dânsul a lucrat doar funcționar la stat în ultimii 40 de ani iar de 8 ani, de când este președintele Consiliului Județean Buzău, salariul său lunar nu depășeste 4000 de roni net?”

C.S.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.