După cum anunța în urmă cu câteva săptămâni observatorulbuzoian.ro, sătulă de ameninţările societăţii distribuitoare de gaze naturale, Primăria Buzău   a făcut, astăzi, un prim pas spre începutul unei noi relații dintre municipalitate și GDF Suez.

Primarul, Constantin Boşcodeală a anunţat că Primăria va concesiona distribuitorului reţeaua prin care sunt furnizate gazele naturale, reţea aflată în administraţia municipalităţii. Boşcodeală a explicat că taxarea ţevilor folosite de GDF Suez vine ca urmare a atitudinii pe care a avut-o în ultima vreme conducerea companiei de gaze.

Primul pas pentru ca municipalitatea să poată percepe taxe pentru reţeaua prin care sunt furnizate gazele a fost facut, astăzi, în Consiliul Local Municipal. Aleşii buzoieni au votat hotărîrea prin care reţelele de gaze naturale executate cu fonduri din bugetul local trec domeniul public al oraşului. După aceasta va urma, în scurt timp și concesionarea reţelei. Cu toate aceste a Primaria nu se va opri aici si va impune chiar si concesionarea terenurilor pe care se află reţeaua proprie a companiei de gaze.

”Astazi se va face atestarea la domeniul public al municipiului Buzau. Dupa atestare vom concesiona rețeaua care este pusa in momentul de fața gratuit la dispozitia Distrigaz. Dup aaceasta vom concesiona si terenul pe care se afla rețeaua de gaze proprie a Distrigazului” a precizat Constantin Boșcodeală

Reacţia primarului Constantin Boşcodeală vine ca urmare a amenințărilor de  sistare a gazelor către producătorul de energie termică venite în această iarnă, din din partea GDF Suez, amenințări care, au și fost puse în practică iar timp de o lună buzoienii au primit apă caldă cu program.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Constantin-Boscodeala3.mp3|titles=Constantin Boscodeala]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.