Primăria Beceni nu știe când se va rezolva situația

Mai multe primării din județul Buzău au conturile blocate, după ce firmele de construcții angajate să renoveze școlile, nu și-au primit banii ce li se cuveneau. Reprezentanții firmelor au dat în judecată administrațiile locale pentru a-și recupera datoriile iar instanța le-a dat câștig de cauză, și, în consecință primăriile datoare dar aflate în imposibilitate de plată, s-au ales cu conturile blocate.

Potrivit deputatului PNL, Titi Holban,  într-o astfel de situație se află, printre altele, primăriile din Beceni, Robeasca, Smeeni cu o datorie către constructori de 8,5 miliarde de lei vechi, Valea Râmnicului, Cislău și Viperești. Ca urmare a blocării conturilor, administrațiile locale respective se află în imposibilitatea de a-și plăti facturile la utilități și salariile.

”Contractul făcut cu constructorul a fost semnat de ISJ, nu de Primarie. S- au găsit întelegeri la anumite firme dar situația  e deosebită, pentru că la  rândul lor, firmele  au datorii la bugetul statului și plătesc penalități și majorări de întârziere intrând în același timp și ele în imposibilitate de plată. Firmele intră în faliment iar oamenii își  pierd locurile de muncă,  totul din cauza Guvernului care nu a luat nicio măsură în această perioadă. S-au repartizat bani pentru săli de sport,  pentru reînceperea altor lucrări dar nu pentru datorii restante, deși există lege ca intâi să se plătească datoriile restante, apoi cele curente”, a declarat la ultima conferință de presă a PNL, deputatul Titi Holban.

Chiar dacă la Beceni, primarul Valerică Dogaru spune că a găsit, din nou, înțelegere pentru urmatoarele trei săptămâni la societatea care a început lucrările de reabilitare la două școli din comună, situația nu este nici pe departe rezolvată. Primaria Beceni nu va putea niciodată să achite datoria ce se ridică la peste 6 miliarde de lei vechi din bugetul propriu.

„Aștept în continuare alocarea banilor de către Guvern însă dăcă nu vin, trebuie să merg din nou să plătesc probabil 100-200 de milioane sau cât voi mai putea strânge și să mă milogesc să mă mai păsuiască iar alte câteva săptămâni, dar nu știu cât vor mai fi de acord” a declarat primarul comunei Beceni, Valerică Dogaru pentru observatorulbuzoian.ro
Vom reveni cu detalii!

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Titi-HOLBAN.mp3|titles=Titi HOLBAN] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Valerica-DOGARU.mp3|titles=Valerica DOGARU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.