Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a recunoscut că are sechestru asigurator pe bunuri din pricina a două dosare penale în care este cercetat de către DNA. De altfel, Boșcodeală a mărturisit că această problemă o are încă din anul 2004 și că între timp a mai scăpat de o serie de dosare, procurorii demarând cercetările în alte cauze iar ca măsură de siguranță bunurile personale au fost puse sub sechestru
„Am sechestru dintotdeauna. Am două dosare la DNA, din 2009-2011 și anul spune pe ce guvernare s-au făcut. Suntem învinuiți în dosare, mergem mai departe, se vede că nu este nici o problemă pentru că dosarul din 2009 este pentru o faptă din 2001 iar acum suntem în 2012 deci de 11 ani și este vorba de cartierul „Orizont”, de terenul care a fost adus municipalității de mine, iar celălalt se referă la finanțarea activității sportive, în special Gloria, în condițiile în care Primăria finanțează absolut toate asociațiile sportive. În aceste cazuri nu există un proces, sunt deocamdată în faza de cercetare”, a declarat Constantin Boșcodeală.
Edilul șef buzoian a ținut să precizeze că este obișnuit cu aceste dosare penale „făcute la comandă politică” de care a tot avut parte din 2004 și de care a scăpat rând pe rând. De altfel, primarul Buzăului a mai precizat că pe lângă dosarele în care este cercetat de DNA există și alte zeci de dosare instrumentate de Parchetul local, de la care, săptămânal, primește decizii de neîncepere a urmăririi penale.
„Cel puțin de la Parchetul local, primesc câte o neîncepere a urmăririi penale în fiecare săptămână. Ultima pe care am primit-o era la faptul că senatorul Ion Vasile a reclamat că i-am închis accesul la biroul senatorial”, a încheiat primarul Constantin Boșcodeală.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2012/04/Constantin-BOSCODEALA.mp3|titles=Constantin BOSCODEALA]

6 COMENTARII

 1. Minciunicăăăăă!!!!
  De ce nu spune primarul Boşcodeală pentru care dosar penal are incepută urmărirea penală la Înalta Curte?
  Astăzi a fost pus sechestru pe bunurile sale pentru un dosar nou, de care nu vrea să zică nimic.
  Dacă Buzoienii vor să afle adevărul despre Boşcodeală şi dosarele sale nu au şanse să afle din presa locală…
  Nădejdea este la presa naţională.

 2. Asa este ,sechestru il are pentru ca a reinceput din nou recercetarea penala in dosarul ORIZONT,proprietarii carora le-a fost luat abuziv pamantul au castigat procesul la INALTA CURTE si instanata a ceru din nou cerecetarea PENALA,cea ce se si intampla acum.
  Cred ca e de ajuns cat a furat ,stampila e la noi sa mergem la vot si sa scapam de el.

 3. Boscodeală încearcă să minimizeze situaţia sa, ca de fiecare dată.
  Buzoienii trebuie să afle adevărul despăre faptele pentru care are calitatea de învinuit, numai că presa nu vrea să spună măcar ceea ce ştie.
  Zilele trecute ţipa toată presa din România când acelaşi lucru s-a petrecut la Arad.
  Mă tem că buzoienii nu pot fi informaţi corect şi din nou va decide cartierul Simileasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.