Grădiniţele suprapopulate din municipiu n-au nevoie de vreo soluţie, spune primarul

În conferinţa de presă de la Primărie, susţinută astăzi, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a explicat reporterilor cum se declanşează „falsa” criză de locuri din grădiniţele municipiului:

La grădiniţe nu cred că este nevoie de o soluţie. După cum ştiţi, sunt de 15 ani primar şi întotdeauna locurile în grădiniţe au ajuns. Există o chestiune legată la momentul înscrierii – mă refer acum, în sensul în care unii părinţi îşi înscriu copiii la mai multe grădiniţe. Şi atunci, pare că numărul de locuri din grădiniţe nu ajung. Dar veţi vedea că la începutul anului, ca în fiecare an, toată lumea va începe şcoala. Evident că există grădiniţe care au 30 de copii în grupă şi există grădiniţe care funcţionează, să ştiţi, şi cu 15 copii în grupă. Dar asta e din cauza faptului că părinţii consideră că trebuie să meargă la o anumită grădiniţă, ci să nu fie arondaţi pe cele legate de cartier.”

Omiţând un aspect esenţial în chestiune, şi anume dreptul la liberă circulaţie al populaţiei şcolare, care conferă părinţilor libertatea de a alege unitatea de învăţământ la care îşi înscriu copiii, indiferent de arondarea de cartier, primarul Constantin Boşcodeală a continuat:

Constantin Boşcodeală, convins că toate lucrurile sunt ok

„Deci, încă o dată vă spun: la momentul în care am deschis Grădiniţa numărul unu în cartierul Orizont, nici jumătate din locuri nu erau ocupate, în toamna anului trecut. Dar, ele se vor ocupa. Şi, există grădiniţe care sunt foarte solicitate – şi mă refer aici la Grădiniţa 4, Grădiniţa 8 şi aşa mai departe. Părinţii îşi înscriu copiii la mai multe grădiniţe, dar îşi înscriu cu gândul că dacă reuşesc să meargă la Grădiniţa 4, foarte bine; dacă nu, se duc şi la grădiniţa de cartier.”

Înregistrarea audio a declaraţiei primarului:

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Gradinite.mp3|titles=Gradinite.Boscodeala]

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.