Investiţiile în infrastructura şcolară au pus IŞJ sub lupa procurorilor DNA

Datoriile către firma care a executat lucrările de reabilitare a sediului pun popreală pe conturile Colegiului Economic din Râmnicu Sărat. Situaţia liceului râmnicean poate deveni primul caz dintr-un lanţ al efectelor create de datoria de peste 230 de miliarde lei vechi, pe care şcolile din judeţ o cumulează, către constructorii de şcoli.

Conform declaraţiilor lui Ion Dobre, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Buzău, Colegiul Economic va mai fi păsuit încă maxim două luni, până se împlineşte termenul de şase luni, după care oricărei unităţi şcolare cu datorii către firmele care au executat lucări de construcţii sau reabilitări de sedii, i se vor bloca, fără excepţie, conturile din Trezorerie. Efectul imediat este imposibilitatea de a face plata salariilor către angajaţii din unitatea de învăţământ. „Noi sperăm să găsim soluţii, dar vorbim despre un caz, un liceu, câtă vreme sunt zeci de unităţi de învăţământ ameninţate să păţească ce se întâmplă la Râmnic”, ne-a declarat Ion Dobre.

Pe de altă parte, liderul sindical spune că firmele de construcţii care au contractat lucrări în infrastructura şcolară ar trebui să fie mai înţelegătoare şi să nu se înghesuie să dea în judecată datornicii: „Fiecare firmă de construcţii a avut de câştigat prin contractele cu şcolile pe care le-au reabilitat. E drept că orice datorie trebuie plătită, dar uitaţi la ce se ajunge: profesorii plătesc prin neplata salariilor”, a mai spus, pentru observatorulbuzoian.ro, Ion Dobre.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.