Primăria Buzău ar putea intra în colaps financiar dacă până pe data de 5 aprilie nu va fi rezolvată problema banilor proveniți din impozitul pe veniturile angajaților din marile societăți buzoiene. Conform primarului Constantin Boșcodeală, problemele  municipalității în cazul în care până la începutul lunii viitoare nu vor sosi banii de la București, vor fi cu adevarat mari. Totuși, există ceva promisiuni din partea finanților de la București care spun că până la urmă, cele 30 de miliarde de lei vechi tăiate de la bugetul local o dată cu intrarea în vigoare a ordinului ANAF, vor ajunge în teritoriu. Primarul Boșcodeală spune însă că nu mai crede în promisiuni și prevede vremuri grele pentru municipalitate.

“Dacă pe data de 5 aprilie nu se reglementează situația vom avea mari probleme. Eu în momentul de față sunt restant la serviciile de salubritate, de iluminat public și chiar la partea de asigurări sociale. În baza hârtiilor pe care le-am făcut am primit promisiunea, din partea Direcției de Finanțe a municipiului București că situația se va reglementa începând de luna viitoare. Eu, unul, nu cred însă că se poate acest lucru și atunci situația devine una specială. Suma pentru salariile angajaților nu era mare, însă în rest însa avem sume foarte mari de plătit, ”a declarat pentru observatorulbuzoian.ro, primarul Constantin Boșcodeală.

Primăria Buzău nu a mai încasat de la începutul lunii martie suma de 30 miliarde de lei vechi bani proveniți din impozitul pe venit al buzoienilor care își desfășoară activitatea în cadrul marilor societăți din oraș și care nu își au sediile principale la Buzău. Din această cauză, Primăria înregistrează la această oră mai multe restanțe la plata diferitelor utilități. De întârzieri la plata salariilor nu au scăpat nici angajații din Primăria Buzău. Eu și-au primit integral salariile pe luna februarie abia la începutul acestei săptămâni când încasările din impozite și taxe locale au crescut simțitor, ca urmare a apropierii termenului limită de plată până la care dările sunt reduse.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Constantin-Boscodeala2.mp3|titles=Constantin Boscodeala]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.