Buzoienii pot răsufla uşuraţi. Municipalitatea a decis că îşi poate permite menţinerea preţului gigacaloriei la 185 de lei, atât cât au plătit buzoienii şi iernile trecute pentru căldura furnizată la calorifere.

Precizarea vine de la primarul Constantin Boşcodeală, la circa o lună de la momentul la care Guvernul a anunţat că taie partea sa de subvenţie pentru plata gigacaloriei. Boşcodeală explică faptul că municipalitatea va prelua cheltuielile suportate până acum de stat, efort financiar care se ridică pentru întreaga perioadă de iarnă, la aproximativ 210 miliarde de lei vechi.

„Preţul la populaţie rămâne neschimbat la 185 de lei gigacaloria. Nu există nici o hotărâre de schimbare. Va fi o hotărâre de consiliu, luna viitoare pentru tot sezonul rece din aceşti doi ani 2011-2012,  preţul gigacaloriei va rămâne neschimbat iar municipalitatea va subvenţiona diferenţa care,  ca urmare a reducerii preţului gigacaloriei, în momentul de faţă este de  183 de lei”, a explicat astăzi, în conferinţă de presă, primarul Constantin Boşcodeală.

Totodată, edilul şef buzoian a adăugat că preţul gigacaloriei va fi menţinut la acest nivel până în aprilie 2012: ” Foarte probabil, în şedinţa de luna viitoare va fi aprobat proiectul de act normativ care a fost dat deja publicităţii. Asta înseamnă că până în aprilie nu va fi nici o schimbare la preţul gigacaloriei, şi probabil nici după această dată”.

Cu un preţ de 185 de lei per gigacalorie în această iarnă, edilii locali susţin că  Buzăul se situeză printre oraşele cu cele mai mici costuri practicate pentru căldura furnizată populaţiei.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.