În perioada 7-16 mai, buzoienii din municipiul reședință de județ dar și cei din localitățile Cilibia și Vernești, vor face ținta unui recensământ de probă. Potrivit precizărilor venite dinspre Instituția Prefectului, în județul nostru, acțiunea se va realiza în municipiul Buzău, în comuna Cilibia și la Vernești și va pregăti, în fapt, recensământul național programat să se desfășoare în luna octombrie a acestui an. În funcție de rezultatul recensământului de probă, autoritățile vor lua, ulterior, o serie de măsuri pentru buna desfășurare a acțiunii care va avea loc în intervalul 22-31 octombrie 2011.

Potrivit Prefecturii Buzău, ”în vederea asigurării unui grad de participare a populaţiei la recensământul de probă, fără a crea confuzii care să afecteze buna desfăşurare a recensământului propriu-zis, popularizarea acţiunii din 7-16 mai se face exclusiv în localităţile cuprinse în eşantionul pilot prin afişe expuse la primăriile locale, fluturaşi distribuiţi la domiciliile persoanelor ce vor fi intervievate şi vizite preliminare ale recenzorilor.”

Pentru a nu cădea în plasa unor indivizi puși pe rele, autoritățile județene atrag atenția că toţi recenzorii vor avea şi la recensământul de probă, ca şi la cel propriu-zis, documente de identificare, pe care trebuie să le prezinte în momentul vizitei la persoanele intervievate.

În ceea ce privește recensământul care va avea loc în toamnă, acesta este primul după aderarea României la Uniunea Europeană, la finalul culegerii datelor din teritoriu, urmând să avem informații precise despre câți români au ales în ultima vreme să plece din țară, în state membre UE ori în cele din afara spațiului comunitar,.

Și pentru că recensăminte similare vor fi realizate anul acesta în toate țările  membre UE, în urma centralizări datelor statistice, autoritățile vor putea realiza inclusiv comparații între state, în principal privind gradul de migrare a populației către țări unde piața forței de muncă este mai dezvoltată și mai bine remunerată.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.