Florina Stoian, Dumitru Ene şi un scandal interminabil. Dar care le face "imagine"

O nouă rundă de pugilism politic local s-a consumat, ieri, în ringul conferinţei de presă a PNL Buzău. George Scutaru, şeful liberalilor buzoieni, şi Dumitru Ene, colegul său de partid, au împins-o iar în corzi pe Florina Stoian, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Chelfăneala de săptămâna trecută a fost readusă în faţa reporterilor, cu mici dar importante diferenţe.

 

George Scutaru

Deputatul George Scutaru l-a interpelat pe ministrul Educaţiei Şeful PNL Buzău a depus, miercuri, o întrebare ministrului Daniel Funeriu, în care solicită clarificări privind drepturile băneşti ale unor angajaţi din IŞJ Buzău, implicaţi în implementarea unui proiect european. „Solicit ministrului să ne răspundă care este temeiul legal în baza căruia doamna inspector general Stoian Florina încasează bani pentru un proiect din fonduri europene. Să vedem dacă este vorba de un abuz, de un conflict de interese şi solicităm, de asemenea, să ni se spună sumele câştigate la nivelul Inspectoratului Judeţean, nu numai doamna Stoian, ci şi toţi cei din jurul domniei sale, pe proiecte europene. Dacă doamna Stoian se ascunde şi nu doreşte să prezinte ea aceste date, va fi obligat ministrul Invăţământului s-o facă, fiindcă în 30 de zile trebuie să răspundă. Dacă nu răspunde, vom continua cu aceste forme absolut legale parlamentare, pentru a afla informaţiile. Doamna Stoian trebuie să spună câţi bani a cîştigat, nu să facă plângeri penale privind modul în care domnul profesor Ene a ajuns la acele hârtii din cadrul Inspectoratului”, a declarat, ieri, George Scutaru, ca introducere la intervenţia colegului său.

 

Dumitru Ene s-a consultat cu avocaţii pentru a o reclama la DNA pe Florina Stoian: Reamintim că, în

Dumitru Ene

urma unei alte interpelări pe care vicepreşedintele PNL Buzău, senatorul Cristi Bîgiu, a făcut-o pe lângă ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în urmă cu aproape trei luni, în probleme legate de repunerea în funcţia de la IŞJ a liberalului Ene, răspunsul ministrului a fost de senzaţie: a emis două ordine, unul repunând liberalul în funcţie, altul suspendându-l din nou, în aceeaşi zi. Ieri, în conferinţa de presă fostul inspector general a declarat: „Eu nu-mi permit să fac acuzaţii, dar ridic nişte semne de întrebare în legătură cu ceea ce consider că nu este în regulă în anumite privinţe.” Referitor la faptul că Florina Stoian l-a reclamat la Poliţie şi a depus plângere penală împotriva lui, acuzându-l de sustragerea de documente cu „caracter secret” din IŞJ, liberalul a declarat: „Acuzaţia de furt este una ridicolă. Pentru că, dacă un lucru este la mine, se prezumă că-mi aparţine. Cine consideră că nu este al meu trebuie să facă dovada că l-am furat sau că, mă rog, nu-mi aparţine. Sarcina probei unui astfel de caz incumbă celui care face acuzaţia.” „La un moment dat, toată logistica Inspectoratului Şcolar a fost folosită pentru multiplicarea a peste 30 de mii de mesaje trimise în judeţ, cu caracter politic, evident.” În ce priveşte reclamarea Florinei Stoian la DNA, liberalul a spus că nu-i doreşte neapărat suspendarea din funcţie: „Dar, dacă se aplică aceeaşi măsură, mi s-ar părea corect să se procedeze la fel.”

 

Florina Stoian

Florina Stoian spune că nu o interesează să mai răspundă la declaraţiile celor doi. Interpelarea ministrului, neregulile de la titularizare pe care le-a prezentat Dumitru Ene, faptul că Florina Stoian ocupă două locuri rezervate, unul la Colegiul Economic, ca profesor titular, şi unul la Casa Corpului Didactic, ca metodist, lansarea unei alte piste de atac, pe care Florina Stoian trebuie să răspundă dacă a folosit materialele şi aparatura Inspectoratului Şcolar în favoarea partidului care a pus-o pe funcţie – la toate aceste aspecte, şefa IŞJ ne-a declarat, ieri seară, scurt: „Nu vreau să mai răspund la declaraţiile celor din PNL Buzău. Dacă vor procese, ne întâlnim la Tribunal şi ne judecăm cu documentele pe masă.” Am insistat să răspundă la acuzaţia lansată de Dumitru Ene, că ar fi multiplicat mesaje politice în Inspectoratul Şcolar. Din vorbele ajunse şi la redacţia observatorulbuzoian.ro, mesajele ar fi scrisorile lui Cezar Preda către pensionarii din judeţ: „Nu e adevărat. Am multiplicat camioane de documente din proiectele europene, pe care le-am dus la Bucureşti. Ştiu că s-a spus şi că Cezar Preda a folosit ilegal baza de date de la Casa de Pensii. Repet: nu mai vreau să comentez declaraţiile lor. Dacă au ceva de demonstrat, ne întâlnim în instanţă”, ne-a spus şefa şcolilor.

 

S.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.