Site-urile de socializare, mai periculoase decât își imaginează cei mai mulți tineri care petrec ore în șir on-line. Cât de riscant este să intri în discuție cu indivizi necunoscuți, să le pui viață pe tavă și să intri în jocurile lor, o pot spune acum trei tinere din Buzău, Bacău și Vrancea, cu vârste mai mari de 18 ani, care au căzut în plasă unui neavenit. Tinerele au fost convinse de un individ de 20 de ani din Lupeni-Hunedoara să se dezbrace pe chat iar, la scurt timp după această ispravă, s-au trezit șantajate de amorezul cu pricina.
Potrivit anchetatorilor, individul afișa pe video-chat imaginea unui tânăr seducător, dornic de senzații tari pe internet. După câteva schimburi de replici cu tinerele, tânărul ajungea să le convingă pe internaute să se dezbrace pentru el, și să facă chiar mai mult de atât. Tânărul nu se limita însă la a le admira pe fete și trupurile lor dezgolite ci le înregistra prestația pe care o arhiva apoi în computerul său.
În decembrie 2010, tânărul a trecut la șantajul fetelor cărora le-a cerut sume cuprinse între 300 și 1000 de lei pentru a nu posta pe site-uri de socializare înregistrările video în care acestea apăreau în ipostaze compromiţătoare sau pentru a şterge imaginile deja postate.
Pentru că nu a mai suportat, una dintre fete a reclamat la Poliție că este șantajată de tânărul din Lupeni, punct de la care oamenii legii au intrat pe fir. Recent, o echipă a Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău a efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa tânărului, de unde au fost ridicate mai multe medii de stocare a datelor şi informaţiilor, ce au făcut obiectul unei percheziţii informatice realizate de către poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate Buzău. Individul acuzat de șantaj a fost reținut de polițiști iar ulterior judecătorii au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Acum, poliţiştii Serviciului de Investigaţii criminale continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.