Directorul Direcției Economice Ion Gegea nu pare prea îngrijorat

Declarația premierului Emil Boc conform căreia România ar fi traversat perioada de criză se poate verifica cel mai ușor în buzunarele angajaților din Direcția Economică a Primăriei Buzău care au ajuns ca în vremuri în care mulți buzoieni abia trăiesc cu un salariu mizer să încaseze lunar sume  exorbitante. Tocmai de aceea, prefectul judetului Buzău, Paul Beganu a acționat în instanță Primăria municipiului Buzău pentru a opri acordarea salariilor uriașe către 10 din angajații Direcției Economice din Palatul Comunal.  Beganu a explicat că sumele încasate de o parte din acești angajați au ajuns să fie extrem de mari, după ce venitul lunar  cuvenit pentru munca prestată a fost cumulat cu stimulentele acordate legal angajaților din sectorul financiar.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală recunoaște că unii din subordonații săi au salarii de câteva ori mai mari decât al său,  însă atrage atenția că vina pentru acest lucru o are exclusiv Guvernul României. Edilul șef buzoian spune că salariile angajaților din Direcția Economică a Primăriei au crescut de la începutul acestui an prin introducerea în salariul de bază a stimulentelor acordate pentru executările silite făcute de responsabilii cu adunatul banilor la bugetul Primăriei.

Culmea, un alt director al unei societăți aflate sub tutela Primăriei, în speță, șeful Transbus, Gheorghe Jercan, a încasat anul trecut, când criza a fost maximă, o primă în valoare de jumătate de miliard de lei vechi. Omul și-a dat cu mâna lui o primă de jumătate de miliard de lei vechi, în condițiile în care societatea pe care o conduce trăiește pe spinarea bugetului local și nici nu traversează o perioadă prea bună.

Confirmarea că în 2010 Jercan și-a tras o câtamai prima vine chiar din partea membrilor din Consiliul de Administrație al Transbus.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.