Săptămâna Luminată a adus înțelegere deplină între consilierii județeni buzoieni, indiferent de partidul din care ei provin. Ședința ordinară a Consiliului Județean de astăzi a stabilit un nou record de durată. Mai puțin de un minut au alocat aleșii județeni pentru cele 10 puncte de pe ordinea de zi.  Cele 9 proiecte de hotărâre și informarea privind organizarea celei de a VIII-a ediții a festivalului ”Vedeteatru” au fost adoptate rapid, după care aleșii și-au văzut liniștiți de treburi.

Cu toate acestea, consilierii județeni au păreri diferite în legătură cu ședința de astăzi. Social democratul Cornel Pitiș crede că lucrurile au mers repede pentru că proiectele supuse aprobării în ședința din această lună n-ar fi fost foarte importante.

”Nici nu au fost pe ordinea de zi subiecte care să implice niște programe pentru viitor. Au fost multe proiecte pe care nimeni nu le putea contesta și încă de la dezbaterile în comisii nu au fost discuții în contradictoriu”, a precizat Cornel Pitiș.

Aflat în opoziție, consilierul județean Liviu Mocanu spune că ”vina” pentru consensul general o au sărbătorile de Paște :”Nu am avut la ce să facem opoziție. De ce să facem opoziție, acum în spiritul sărbătorilor de Paște. Au fost și puține puncte pe ordinea de zi, dar cu toate astea au fost făcute niste amendamente în comisii. Acestea au fost însușite, si atunci, nu a mai fost cazul să ne opunem.”

La rândul său, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu a declarat la finalul ședinței, pe un ton ironic, că ședința de azi a fost “prea epuizantă, pentru un sfârșit de săptămână.”

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Cornel-PITIS.mp3|titles=Cornel PITIS] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Liviu-MOCANU.mp3|titles=Liviu MOCANU] [audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/04/Victor-MOCANU2.mp3|titles=Victor MOCANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.