Ape tulburi în PSD Râmnicu Sărat după revocarea din funcție a liderului filialei, Cristian Periețeanu, măsură urmată la scurt timp de demisia acestuia.

Periețeanu susține că odată cu demisia sa au decis să plece din PSD, 193 de social democrați râmniceni, în semn de solidaritate față de ce consideră ei o măsură nestatutară și abuzivă împotriva liderului ales în urma votului, în septembrie 2010. Toate bune și frumoase numai că cel care se ocupă acum de filiala rîmniceană, în speță Petre Emanoil Neagu, neagă că demisia lui Periețeanu ar fi generat un val atât de mare de demisii în rândul social democraților râmniceni.

Președintele demisionar, Cristian Periețeanu a declarat, telefonic, pentru observatorulbuzoian.ro că a ales să plece din partid ca un gest de onoare față de funcția câștigată și pune revocarea sa pe baza neîntelegerilor pe care le-a avut în timp cu președintele executiv al PSD Buzău, Marian Ghiveciu.

“Sunt 193 de persoane care și-au dat demisia. Eu mi-am dat demisia, nevoit,  ca un gest de onoare față de funcția pe care mi-am câștigat-o cinstit prin vot. Domnul Ghiveciu este responsabil de tot ce se întâmplă acum la Râmnicu Sărat, el este în spatele acestui puci. Nu mi s-a imputat nimic însă este o problemă strict personală a domnului Ghiveciu care, vă marturisesc, că la vizita domnului Ponta m-a și amenințat. Discuția a început dimineața la vizita domnului Ponta la Consiliul Județean, când la plecare l-am salutat respectuos pe domnul Ghiveciu iar dumnealui m-a luat de guler și m-a amenințat, a avut un comportament total neadecvat. Eu nu am venit cu pile, nu am venit să fac bani din politică și nu am venit sa păcălesc pe nimeni ci am venit la ambiție, să câștig alegerile în 2012 la Râmnicu Sărat. Dar asta e, dacă nu pot cu PSD o să mă reorientez, ” a spus Cristian Periețeanu.

De cealaltă  parte, președintele executiv al PSD Buzău, deputatul Marian Ghiveciu a recunoscut că există un număr mai mare de demisii în PSD Râmnic, însă, îl suspectează pe Cristian Periețeanu,  că ar fi  semnat în locul mai multor membri plecările acestora din partid.

Problemele la nivelul Organizației Municipale a PSD Râmnicu Sărat au început, conform responsabililor din partid, odată cu alegerea în funcția de președinte  a lui Cristian Periețeanu. Mai precis, membrii cu state vechi în PSD Râmnicu Sărat au reclamat în repetate rânduri, mai marilor de la județ, atitudinea dictatorială a noului conducator, care, ajunsese să îi cheme la discuții chiar și în toiul nopții. Chiar și asa, conducerea Organizației Județene a PSD Buzău a încercat să îi acorde credit noului președinte explicându-i însă, într-o întâlnire, să renunțe la a se mai comporta în partid ca în propria-i societate. Cum atitudinea lui Periețeanu nu s-a schimbat nici în urma acestor discuții, președintele executiv al PSD Buzău, deputatul Marian Ghiveciu, a propus în Biroul Permanent Județean suspendarea din funcție urmată de revocarea pentru trei luni a președintelui Cristian Periețeanu care, ulterior, a ales să părăsească formațiunea politică.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Cristi-PERIETEANU.mp3|titles=Cristi PERIETEANU]

1 COMENTARIU

  1. Nu merita a fi aparat Perieteanu,dar PONTANACII de la buzau sunt de fapt cei care confunda partidul,daca se mai poate numi partid psd ul,cu propia afacere,niste impostori ,mincinosi,tradatori de profesie .BA balamutilor dupa ce ati pierdut trei alegeri in noua luni ,declarati va decedati ,fugiti in munti ori facet si voi odata in viata un gest de onoare..DEEEEMMMMIIISSSIIIAAAA.Evident ca de la tepari,manglitori,tilhari,hoti,ciorditori,suti,si smenari nu ne putem astepta la un asemenea gest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.