Viitori profesionişti ai managementului educaţional

Un proiect european denumit „Profesionişti în managementul educaţional preuniversitar” ar urma să îmbogăţească reţeaua şcolară buzoiană cu 75 de meseriaşi în conducerea unităţilor de învăţământ. Recent, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău a făcut publică lista cadrelor didactice selectate de autorităţile din Ministerul Educaţiei, ca grup ţintă al proiectului.

 

Majoritatea celor selectaţi spre a deveni profesionişti în managementul educaţional preuniversitar sunt directori ai de şcoli şi licee, alţi selectaţi fiind membri ai consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ şi cadre didactice care au deja statutul de „experţi” în evaluare, acreditare şi asigurare a calităţii.

 

Pentru derularea în bune condiţii a activităţii de formare, aşa cum arată comunicatul IŞJ Buzău, dacă selectaţii nu pot participa din motive obiective, se apelează la persoanele din lista de rezerve, iar dacă lista lor nu este suficientă, poate fi suplimentată de IŞJ, la sugestiile celor deja desemnaţi, pe lista de rezerve fiind alte şapte cadre didactice, directori sau inspectori şcolari. Lista selectaţilor poate fi consultată pe site-ul IŞJ Buzău.

 

Reamintim că, recent, proiectele europene în care IŞJ Buzău este implicat, au devenit subiecte de dispute politice. Un fost inspector şcolar general, liberalul Dumitru Ene, a depus o sesizare la Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA), prin care atrage atenţia că şefi din administraţia judeţeană a şcolilor încasează bani contrar legislaţiei naţionale, derulând proiecte de genul celui descris mai sus.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.