Pentru această toamnă, unităţile medicale din judeţul Buzău au scos la concurs 27 de posturi de medici rezidenţi şi trei de farmacişti. Numai că doritori nu prea sunt. Speriaţi de munca într-un spital cu probleme financiare şi, mai ales de salariile mici, tinerii absolvenţi de medicină nu se înghesuie să se înscrie la concurs.

Spitalul Judeţean Buzău are nevoie de 12 medici abia ieşiţi de pe băncile şcolii în timp ce Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca a scos la concurs 11 posturi pentru aceeaşi categorie de medici. Până acum, însă doar 6 absolvenţi de medicină şi-au depus dosarele pentru rezidenţiat, cel puţin pentru cel mai mare spital din judeţ. Iar perioada de înscriere la concurs este aproape de final. Doar pînă vineri, absolvenţii de medicină îşi mai pot depune dosarele la DSP în vederea susţinerii examenului care va avea loc pe 20 noiembrie.

 Lipsa de interes pentru posturile de medici în spitale nu mai e pentru nimeni o surpriză. De ani de zile, unităţile medicale buzoiene se confruntă cu un deficit de cadre medicale, după ce doctorii cu experienţă au ales să plece în străinătate, pe bani mai mulţi, ori s-au angajat în clinici private. Salariile mici şi subfinanţarea sistemului îi îndepărtează pe medici de lucrul într-un spital, fapt resimţit de cadrele medicale rămase pe baricade şi mai ales de pacienţi.

 Cristina DINULESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.