Se pare că Big Brother-ul de la Bacalaureat e din "paie"

Cu patru zile înainte de desfăşurarea primei probe scrise a Bacalaureatului, instalarea de camere video în sălile de examen este încă în fază de „experiment”. Fără să dispună de o logistică suficientă şi folosindu-se de ceea ce a obţinut de la autorităţile judeţene, plus promisiunea unui partener privat, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) caută să încropească o soluţie de compromis.

 

Camerele video care ar trebui să surprindă cazurile frauduloase de la Bacalaureat nu ajung pentru sălile din cele 13 centre de examen din judeţ. Intenţiile deja exprimate de suporterii IŞJ încep să se confirme, parţial, astăzi, în câteva dintre liceele buzoiene. Autorităţile locale, în lipsa unui înscris oficial de la Ministerul Educaţiei, care să împuternicească legal supravegherea video a binecunoscutului examen de maturitate, ezită să comunice public detaliile a ceea ce publicul a receptat a fi acţiunea „Bacalaureat Big Brother”.

 

Conducerea IŞJ Buzăz a argumentat că instalarea de camere video în sălile de examen este înspre binele absolvenţilor de liceu înscrişi la Bacalaureat. Ţinta ar fi sporirea vigilenţei în rândul supraveghetorilor din săli, pentru a echilibra şansele de reuşită ale candidaţilor, nu la diploma de Bacalaureat, ci în facultăţile unde contează decisiv mediile de la Bacalaureat.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.