"I'll be back!" Dumitru Ene, încurajat de apropiaţi să n-o lase moale

După tentativa eşuată de ieri, Florina Stoian depune astăzi plângere penală împotriva lui Dumitru Ene, cel căruia i-a urmat la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Aşa cum anticipam în urmă cu zece zile, Dumitru Ene, fost inspector şcolar general, nu a răspuns apelului la „mea culpa” lansat de şefa şcolilor, după ce liberalul a prezentat într-o conferinţă de presă documente cu caracter secret provenite din sediul IŞJ.

Citiţi şi articolul: Caz unic în istoria învăţământului buzoian: Inspectoratul Şcolar reclamă la Poliţie sustragerea de documente interne cu „caracter secret”

Unul dintre documentele depuse la dosarul plângerii penale – un stat de plată cu sumele pe care, printre alţi profesori din judeţ, le-a încasat şi Florina Stoian, în derularea unui proiect european – conţine informaţii cu „caracter secret”. Aseară, Florina Stoian ne-a declarat: „Am încercat să depun plângerea azi (ieri – n.red.), dar, reţinută cu alte treburi, am ajuns după ora 13.00, când nu se mai înregistrau dosarele. Voi depune plângerea cu sesizarea pe care am făcut-o, legată de modul suspect în care au fost sustrase din Inspectoratul Şcolar acele documente, şi cu dovada că domnul Ene a prezentat presei un document cu date personale a căror afişare publică se pedepseşte prin lege.”

 

Dar plângerea penală nu pune punct atacurilor. Actualmente suspendat din funcţia de şef al IŞJ, pe motiv că are dosarele de investiţii sub control anticorupţie, liberalul Dumitru Ene a reuşit să atragă atenţia printr-un gest riscant, prezentând presei documente care ridică întrebări asupra modului în care este plătită implicarea unor profesori, cu ţintă directă Florina Stoian, în proiecte de implementare a programelor europene. El a cerut ca, la fel cum s-au sesizat în ce priveşte managementul lui la IŞJ, organale de control să se sesizeze şi în cazul pe care l-a adus în atenţia publică. Iritată mai mult de faptul că instituţia pe care o conduce suferă de scurgeri de informaţii, Florina Stoian i-a dat un ultimatum lui Dumitru Ene: retrage acuzaţiile publice, îşi cere scuze şi îl iartă. Dimpotrivă, după zece zile de la ultimatum, surse din zona liberalilor buzoieni spun că Dumitru Ene urmează să iasă din nou cu acuzaţii publice documentate împotriva celei mai atacate PDL-iste din Buzău, Florina Stoian.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.