Şefa şcolilor arată din nou spre Constantin Boşcodeală

Anunţul lansat de Elena Udrea, conform căruia Ministerul Dezvoltării, pe care îl conduce, a demarat procedurile de licitaţie pentru atribuirea unor lucrări de construcţii de grădiniţe şi creşe, reaprinde discuţiile deloc amicale între reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi ai Primăriei Buzău. Prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, ar urma ca în ţară să fie construite 400 de grădiniţe, într-o primă fază fiind incluse judeţele Buzău, Vrancea, Suceava şi Botoşani. Vineri, Florina Stoian, şefa IŞJ, ne-a declarat:

 

„Am aflat cu bucurie de posibilitatea construirii grădiniţelor în municipiul Buzău, prin programul Ministerului Dezvoltării condus de doamna Elena Udrea. Aceaste investiţii, dacă se vor realiza, vor reprezenta prima investiţie de acest gen în Buzău, din ultimii 20 de ani. Temerea mea este aceea că Primăria să nu se achite de obligaţiile care-i revin în proiect, şi anume, să pună la dispoziţie terenurile pe care vor fi amplasate construcţiile şi să asigure realizarea dotărilor tehnico-edilitare la finalul investiţiei.” Şefa şcolilor se referă la declaraţiile primarului Constantin Boşcodeală, făcute în ultima vreme pe tema crizei locurilor în grădiniţele din municipiul. Deşi i-au fost prezentate documente oficiale conform cărora deficitul actual de locuri arată că peste 1000 de copii nu sunt cuprinşi în condiţii normale în grădiniţele din judeţ, Constantin Boşcodeală neagă existenţa unei crize reale a locurilor din grădiniţe, explicând că aglomeraţiile din acestea sunt determinate de opţiunile părinţilor pentru anumite unităţi „de top”.

 

În plus, pe acelaşi subiect, Cezar Preda, superiorul politic al Florinei Stoian, i-a sugerat primarului de Buzău să mansardeze sediile grădiniţelor din municipiu. Florina Stoian revine: „Să dea Domnul mintea de pe urmă celor care stabilesc priorităţile pentru buzoieni şi să pună umărul pentru construirea acestor grădiniţe şi creşe. În ceea ce mă priveşte, voi sprijini acest proiect, şi mai mult, voi monitoriza derularea lui, pentru că am destulă expertiză în domeniu, mai ales că ne aflăm în plin asalt al părinţilor care vin zilnic la Inspectoratul Şcolar şi solicită sprijin pentru admiterea cererilor de înscriere în grădiniţe şi creşe.”

 

S.D.

 

Citiţi şi articolul: 18 creşe şi grădiniţe vor fi ridicate la Buzău, cu bani de la ministerul Elenei ‎Udrea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.