Mirat de ieşirea publică a aliaților din PSD Buzău, vicepreședintele PNL, senatorul Cristi Bîgiu a încercat ieri să explice că scopul Uniunii Social Liberale este mai presus decât desemnarea unor funcții la viitoarele alegeri locale. Bîgiu a precizat că partidele care fac parte din USL ar trebuie să fie unite și nu să lanseze amenințări de genul celor făcute ieri de președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, declaraţii care dădeau de înţeles că dacă la Consiliul Judeţean nu va fi susţinut Victor Mocanu, apele în USL s-ar putea tulbura.
”Îmi pare rău că uităm rolul pe care îl avem. Să nu uităm că alegerile locale sunt doar un pas înaintea celor generale. Este o etapă premergătoare a alegerilor generale. Acolo ar trebui să fim foarte atenți, să ne unim eforturile nu la modul – îmi iau jucăriile și plec. Vedem ce se va decide în urma tuturor criteriilor și va trebui să respectăm decizia. Probabil că, undeva în jur de două săptămâni, la începutul lunii septembrie, se vor face aceste desemnări”, a declarat vicepreședintele PNL Buzău, senatorul Cristi Bîgiu.
Totodată, Bîgiu a dat asigurări că va rămâne în continuare în PNL, indiferent ce vor decide președinții USL de la Centru:”ceea ce pot să spun este că de la început am fost în PNL și nu am plecat în altă parte și în Partidul Național Liberal voi rămâne.”
Reacția liderului liberal a venit după ce ieri Victor Mocanu a declarat ca va candida cu siguranță la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău, fără a preciza iniţial din partea cărei formațiuni politice. Ulterior, Mocanu a revenit asupra declarației, spunând că va candida din partea USL în proporție de 99,9%, lăsând astfel loc de interpretări.
De altfel, actualul președinte al Consiliului Județean Buzău are antecedente în ceea ce privește candidatura la funcția pe care o ocupă în prezent. În 2008, după ce nu a mai avut susținerea deputatului Cezar Preda, Mocanu a plecat din PDL unde părea mâna dreaptă a liderului formaţiunii şi s-a reorientat către PSD, cu doar câteva luni înainte de data alegerilor locale, numai pentru a nu pierde funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.
Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Cristi-BIGIU-PNL.mp3|titles=Cristi BIGIU]
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Victor-MOCANU2.mp3|titles=Victor MOCANU]

Citește si: Tensiuni în USL,din cauza funcției de președinte al Consiliului Județean. Boșcodeală provoacă scandalul, Bîgiu, rezervat, așteaptă decizia Centrului

2 COMENTARII

  1. s-a plimbat mocanu peste tot unde a fost nevoie ca sa aiba parte de putere de bani de xce ,ar face orice pt a obtine un alt mandat ca deh…deacolo vine grosu.nu vreau sa fiu rautacios ,sunt doar un buzoian realist.O zi buna tuturor.

  2. s-a plimbat, s-a plimbat că doar de-aia a făcut drumul vinului…I s-a acrit în pedele şi acum s-a oţeţit şi la USL!
    Ar fi prima greşală gravă a usleului la Buzău dacă ar candida Mocanu. El nu îndeplineşte decât criteriul greutăţii fizice.
    Lasaţi-l pr Boşco să spună ce vrea şi pe Mocanu la fel că doar dreptul la cuvânt e asigurat… Câinii latră , ursul merge. Bâgiu e nume de urs!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.