După ce în urmă cu o săptămână senatorul Ion Vasile anunța că a părăsit grupul progresist din Senat rămânînd senator independent astăzi, „Doctorul” a venit cu precizări despre ceea ce urmează să facă în campania pentru alegerile locale din această vară. După ce a avut mai multe oferte de a se alătura unui partid sau altuia senatorul a decis să nu se înscrie în nici un partid. Cu toate acestea, Ion Vasile are o opțiune politică pe care și-a exprimat-o public și cu care va porni la drum în lupta electorală ce demarează peste 2 zile.
„Astăzi vreau să vă spun că voi intra cu tot ce înseamnă cunoștințe ale mele, oameni cu funcții, cu anumite poziții, în a susține USL la Buzău. Am această opțiune chiar dacă sper că unii nu or să se supere mai ales că ieri, la învestirea Guvernului, premierul a venit să îmi multumească în mod special pentru susținere. Deci se pare că am făcut un bine și atunci aștept să fie tot bine și aici vorbesc de normalitate. La Buzău, așa cum există o înțelegere la nivel național, și vorbesc acum și de onoare, aceste lucruri trebuiesc respectate pentru că atunci, cetățeanul, votantul, nu mai înțelege nimic. Din acest motiv, din motivul că mă simt încă social-democrat, din alt motiv din care nu mai înțelege nimeni nimic că a plecat un Guvern social-liberal și vine unul tot unul social-liberal, am considerat să dăm credit unuia care începe un nou ciclu guvernamental. Nu sunt înscris în nici un partid și nu mă înscriu deocamdată dar, pentru a reveni la normalitate și pentru a intra într-o situație transparentă cu cetățeanul, îmi asum această obligație”, a declarat senatorul Ion Vasile.
Totodată, senatorul Ion Vasile a făcut un apel public către președintele PSD Buzău, cel care i-a trimis în urmă cu câtva timp o invitație de a se reîntoarce în partid, să vină alături de el și de alți lideri naționali în teritoriu pentru a face campanie pentru USL.
„Sunt convins că și domnul Boșcodeală, fiind candidat USL, o să meargă împreună cu mine în teritoriu să susținem USL. O să fac invitații și domnului Ponta, și domnilor Iliescu și Antonescu șă vină și să scoatem la Buzău un scor USL important. La biblie scrie că preacurvia nu e numai cu fapta ci și cu gândul și atunci cred că în politică e bine să se preacurvească mai puțin pentru că dacă în relația cu asociații politici faci de astea stau și mă întreb ce se întâmplă în relația cu cetățeanul. Lansez așadar public această invitație să facem împreună câteva deplasări în teritoriu susținînd USL. Avem deja un Guvern USL, a fost o moțiune USL și evident trebuie să sprijinim USL. Fac de asemenea un apel la cetațeni dar și consilierilor și primarilor că trebuie sa fie oameni de onoare și să se detașeze de anumite interese de grup, personale sau ale unor cetățeni, onorabili până la proba contrarie, și să susținem, la Buzău, Uniunea Social Liberală”, a precizat senatorul Ion Vasile.
De altfel, Vasile a recunoscut că nu înțelege de ce la Buzău în teritoriu primarii din fostul partid pe care l-a fondat candidează pe o altă formațiune politică decât candidează șeful lor de partid:„Am niște semne de întrebare de ce anumiți primari în teritoriu candidează pe liste PSD iar șeful lor politic candidează pe USL, cred că cineva va trebui să dea niște explicații.”
Și pentru a nu lăsa loc de interpretări, „Doctorul” a ținut să precizeze cu subiect și predicat ce înelege la nivel local prin USL dar și motivele care au stat la baza deciziei sale de a susține această alianță politică.
„În întâmpinarea acestei atitudini creditez un om mai tânăr, o persoană care poate fi receptivă la un moment dat și care să înțeleagă că face parte dintr-o structură politică complexă, care să înțeleagă că nici unul dintre partidele ce compun USL nu a mai ajuns să câștige singur alegerile la Buzău. Sper ca apelul pe care îl fac va fi înțeles așa cum trebuie și anume că îl voi susține pe Cristi Bîgiu pentru Consiliul Județean pentru că, după cum am mai spus, vorbim de USL”, a încheiat senatorul Ion Vasile.

Ciprian STERIAN

6 COMENTARII

  1. Ion Vasile s-a expirat si intra deja in putrefactie. El este cel care a adus minciuna, loviturile murdare sub centura, mahalaua in politica buzoiana. El este cel care a votat cu doua maini in Parlament taierea salariilor si pensiilor, numai pentru ca nu a mai fost agreat de fostii colegi. Asa sa-i ajute Dumenzeu cum i-a „ajutat” si el pe altii si sa-l odihneasca langa iubita, acolo in padure!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.