Senatorul Cristi Bîgiu cere solidarizare parlamentară

Prin declaraţia politică de ieri, susţinută de senatorul liberal Cristi Bîgiu, vicepreşedintele PNL Buzău atacă dur guvernarea Boc şi cere o solidarizare a forţelor parlamentare în direcţia respingerii noii iniţiative legislative, de plafonare a creşterilor salariale ale profesorilor.

„Guvernul Boc a anulat, oficial, statul de drept, şi toate principiile democratice pe care România le-a câştigat cu sângele revoluţionarilor din 1989. Gestul fără precedent de săptămâna trecută, prin care, printr-un act normativ, Guvernul Boc a plafonat creşterile salariale ale profesorilor, stablite prin lege organică şi câştigate ca drept irevocabil în instanţă, ne aduce în faţa unui stat totalitar. Profesorii sunt şi au fost mereu masă de manevră pentru campaniile electorale. Să ne amintim cum domnul Boc se învineţea la televizor, în 2008, susţinând majorarea salariilor cu 50%, iar astăzi nu doar că a uitat promisiunile făcute, dar, mai grav, a încălcat un drept pe care instanţa l-a acordat profesorilor.”

Considerând că reforma democrat-liberalilor „este un genocid la adresa poporului român – sănătatea e la pământ, învăţământul e la pământ, justiţia nu contează, iar interlopii prosperă”, Cristi Bîgiu a lansat un apel către colegii parlamentari, moment prin care a dorit să-l marcheze ca pe unul de „doliu pentru democraţia din România. Este inadmisibil ca într-un Stat Membru al Uniunii Europene, un guvern fără legitimitate, un premier fără cea mai mică urmă de verticalitate instituţională, să aibă îndrăzneala nu doar de a încălca un drept elementar, ci şi de a şterge funcţionarea separării puterilor în stat.”

Îngrijorarea senatorului buzoian este exprimată pe un ton apocaliptic: „Trebuie să ne adunăm forţele să salvăm democraţia din România, cât a mai rămas din ea. Un asemenea act normativ trebuie respins, fără urmă de îndoială! Fac un apel către fiecare dintre dvs. să luptăm cu armele pe care puterea legislativă ni le oferă, pentru a bloca naşterea unui monstru al cărui cap am crezut că l-am tăiat în 1989.”

S.D.

3 COMENTARII

  1. CRISTINEL este activ ,trei ani la parlament a tacut,acun vrea imagine ,s a bagat la cheltueli si pe el dar si pe tudorica de la RIS,EURO L,baiatu mai incearca odata mandat de senator,dar asta il costa,de asai cind vrei functie ,dai banul,de CJ fara creitari nu merge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.