În timp ce social democrații s-au dat deoparte din USL și au anunțat că nu recunosc candidatura lui Cristi Bîgiu la șefia Consiliului Județean, liberalii cred că spiritele se vor calma iar Uniunea Social Liberală va continua să existe în teritoriu, așa cum se întâmplă în restul țării.
Deși candidatura lui Bîgiu la președinția Consiliului Județean Buzău a fost aprobată în structurile centrale de conducere ale celor trei partide din USL, decizia este contestată de social-democrații buzoieni care, par că nu știu să piardă, și cer atât copreședinților Ponta și Antonescu să revină asupra deciziei cât și liberalului Cristi Bîgiu să se retragă din cursa pentru ocuparea fotoliului de președinte al miniparlamentului județean.
Bîgiu spune însă că cererea social democraților este total deplasată, cu atât mai mult cu cât partidul din care provine are în județ cei mai mulți șefi de administrații locale: ”Vreau să spun că dacă nu intenționam să candidez nu m-aș fi înscris în această cursă și vreau să ținem cont că PNL are cel mai mare numar de primari la nivelul județului Buzău. Dacă dăm la o parte Primăria municipiului Buzău, acolo unde noi nici nu am pus candidat dintr-un spirit de fairplay, gândiți-vă că 47 % din locuitorii județului sunt sub administrații liberale. Analiza sondajului o puteți face foarte clar, dar eu vreau să asigur membrii PNL cât și pe cei ai PSD și ai PC de întreaga mea deschidere și colaborare. Principala noastră țintă este câștigarea alegerilor locale iar ulterior înlăturarea PDL de la guvernare”, a declarat fruntașul liberal.

Referitor la intenția lui Victor Mocanu de a candida separat pe lista PSD, liberalul Cristi Bîgiu nu crede că acest lucru este posibil atâta timp cât social-democrații fac parte dintr-o alianță care merge bine la nivel național. De asemenea, Bîgiu este de părere că supărarea social-democraților buzoieni va trece și pasul spre normalitate va fi făcut cât de curând.
”Domnul Mocanu dacă vrea să candideze o poate face independent sau, nu vreau să fiu înțeles greșit, sub sigla altui partid. Sub sigla unui partid din USL nu poate face acest lucru. Oricum, eu sper și sunt convins că și la Buzău, USL va funcționa fără nici un fel de probleme”, a încheiat senatorul Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/09/Cristi-BIGIU.mp3|titles=Cristi BIGIU]

3 COMENTARII

  1. Încp să cred în relaţia partidelor din USL. Anaiza e corectă. Dl. Mocanu nu trebuie să se supere şi să facă gafa lui Ion Vasile care a început să-şi racoleze prietenii, primari din judeţ pentru unpr. E treaba lui, dar fără unitate pedeleul nu va fi scos de la guvernare! Doctorul va pica de gât cu toţi primarii care l-au adulat în decursul timpului. N-am ce-i face că nu înţelege că vine o vreme când trebuie să te retragi la moşie!

  2. Pe doctor îl mănâncă pielea! Nu stă la moşie deoarece se încurcă în livrările de „vinuri” către Murfatlar.
    Acum caută „specialist ” în etichete colorate atractiv pentru noua prefăcanie de vinuri pe care o va livra în străinătate

  3. Mă beţivilor, ce vă legaţi de om! Dece nu aţi venit cu el în 89 că doar avea informaţia la zi , acum unepereul e singurul refugiu din cauza lui Victoraş şi a lui Costică. Fiţear drumul vinului al dracu că nu puteai să-l faci măi Mocan din pogonele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.