Fericiţi cei promovaţi în iulie...

Peste 2300 de absolvenţi de liceu din judeţ, care nu au susţinut sau, în cea mai mare parte, nu au promovat prima sesiune a Bacalaureatului, sunt aşteptaţi să participe la sesiunea „de toamnă” sau „second hand”. După ce, pe 15 iulie, a expirat termenul de reînscriere, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că totalul prezenţei ar putea fi altul în funcţie de rezultatele la examenele de corigenţă pe care le mai au de susţinut cei care nu au reuşit să promoveze liceul în 28 mai.

 

Sesiunea a II-a a Bacalaureatului va începe cu susţinerea probelor de competenţe lingvistice şi digitale, pentru cei care nu au participat la acestea din cauza corigenţelor sau a situaţiilor şcolare neîncheiate, perioada desfăşurării fiind între 22-26 august. Probele scrise încep cu Româna, pe 29 august, urmată de proba din profil, pe 31 august, şi proba la alegere, pe 2 septembrie. Centrele de examen vor fi supravegheate video în totalitate, iar autorităţile susţin că vor cere vigilenţă maximă supraveghetorilor, în ciuda faptului că sesiunea „second hand” este cunoscută mai accesibilă.

 

Reamintim că, în prima sesiune, încheiată pe 8 iulie, doar 54% dintre absolvenţii de liceu au promovat Bacalaureatul, din 3937 înscrişi, 1794 picând examenul.

 

S.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.