Liceul Teoretic "Ştefan cel Mare" Râmnicu Sărat (foto: harta.bdne.edu.ro)

Conform unui top întocmit de site-ul admitereliceu.ro, cea mai bună şcoală din judeţul Buzău este gimnaziul din Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” Râmnicu Sărat. Topul a fost realizat pe baza mediilor de admitere la liceu, iar pentru fiecare şcoală s-a calculat media aritmetică a rezultatelor absolvenţilor de clasa a VIII-a din acest an.

 

Astfel, gimnaziul râmnicean totalizează media de 8.68, cu care se află la aproape un punct mai jos de primele zece şcoli din topul naţional. Deşi prima medie de admitere în liceele buzoiene aparţine unei absolvente a generalei din Puieşti, media luată în calcul de site-ul citat este a notelor din clasa a VIII-a, exceptând tezele de la Evaluarea Naţională, care au urcat considerabil media de admitere la liceu.

 

În acelaşi top judeţean, gimnaziul râmnicean este urmat de cel din Liceul Pedagogic şi abia pe locul trei apare o şcoală generală. Aflăm că, în Şcoala 1 Buzău, media absolvenţilor de clasa a VIII-a a fost, anul acesta, 8.60. Comparativ cu media de admitere, Şcoala 1 dă abia a 39-a medie în ierarhia admiterii la liceu, după repartizarea din iulie a.c.

 

De remarcat şi „ciudăţenia” care priveşte Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare”, pus în topul amintit: deşi este cotată cea mai bună şcoală din judeţ, absolvenţii gimnaziului râmnicean nu au optat, la admitere, pentru toate locurile oferite în ciclul liceal al respectivei unităţi de învăţământ. În disputa locală, Colegiul Naţional „Al. Vlahuţă” este „Hasdeul” râmnicenilor, ceea ce s-a întors împotriva Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare”, care a rămas cu 30 de locuri (o clasă) neocupate la specializarea matematică-informatică.

 

S.D.

 

2 COMENTARII

  1. Criteriile de clasificare a școlilor sunt total eronate și cahir din textul articolului reiese acest lucru: elevii de la Ștefan nau optat pentru el. Știți dece? Pentru că Ștefan cel Mare este și Sfânt, denumire pe care comuniștii din liceu refuză să o pună pe firmă. Halal locul unu! Mai căutați criterii fraților, lăsați politica!!!

  2. O să ne îmbolnăvim de topuri. Gata ești în top, ăla ești, nu ești stai afară.
    Presiunea asupra evaluării devine din ce în ce mai subiectivă după tam-tamul topurilor. Exemplu e chiar în urbea Râmnicului: Vlahuță, Scoala 5, sunt de departe unități școlare deasupra„ liceului păgân”, vorba lui didu.
    Acele școli care au în baza de date elevii din ultimii 20 de ani, unde s-au dus, ce facultăți au absolvit și ce fac în prezent pot vorbi de clasamente. Resul e aporee, simplă numărătoare, fără fond. Abia atunci putem vorbi de clasamente, ierarhii și topuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.