După ce au prins teama facturilor la încălzire, tot mai mulți buzoieni, renunță, în aceste zile, la a mai folosi căldura furnizată de Regia Autonomă Municipală. Cu toate că afară nu se înregistrează încă temperaturi atât de mari încât să nu mai fie nevoie de încălzirea suplimentară cu ajutorul caloriferelor, sute de locuitori ai orașului au renunțat deja la serviciul furnizat de RAM.

”Până acum, 20 de asociații de proprietari au cerut, în scris, oprirea furnizării agentului termic dar putem observa clar că cererea de încălzire este în continuă scădere iar unii proprietari aleg să își închidă singuri robinetele de la calorifere, dându-le drumul doar 2-3 ore pe zi sau le opresc chiar pe cele de la intrarea în bloc,” ne-a declarat directorul Regiei Autonome Municipale Buzău, Constantin Tacea.
Reacția buzoienilor racordați la sistemul centralizat de încălzire vine, mai mult ca sigur, ca urmare a facturilor piperate din această iarnă, deși căldura oferită de Regie nu a fost tot timpul la parametri normali.
În plus, nici firmele specializate în citirea și prelucrarea datelor provenite de la repartitoarele de cost nu au acționat, de-a lungul timpului, în sprijinul cetățenilor. În nenumărate cazuri, locatarii s-au plâns că facturile le sunt umflate artificial chiar de societățile care se ocupă cu repartizarea costurilor, ajungând chiar să îi reclame pe aceștia la instituțiile statului pentru a putea obține o diminuare a sumelor mari apărute, în unele luni, pe facturile la încălzire.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.