Spitalul din Pârscov, închis la ordinul ministrului Sănătăţii îşi va redeschide porţile, cât de curând. Consiliul Local Pârscov, în colaborare cu un medic din Buzău, a reuşit să reînvie unitatea medicală pe uşile căreia acum stau lacăte grele. După ce ministrul Sănătăţii a decis ca spitalul din Pârscov să fie închis, consilierii locali s-au zbătut pentru ca unitatea să redevină funcţională iar, în final, au reuşit. Spitalul a fost concesionat pentru 49 de ani iar de soarta lui se va ocupa de-acum medicul Paul Costache. Una dintre clauzele din contract prevede clar ca destinaţia unităţii medicale să nu fie schimbată.

primarul Gheorghe Sturzu

”Sedința de Consiliu a avut loc la o săptămană după închiderea spitalului și toti consilierii au fost de acord și s-a făcut concesiune pe spital. Va funcționa deocamdată cu un număr de 40 de paturi la interne și pe masură ce va rezolva problema si va face  contract si cu Casa de Sănătate se va mari si numărul de paturi”, ne-a declarat primarul comunei Pârscov, Gheorghe Sturzu.

Vestea redeschiderii spitalului din Pârscov este una cât se poate de bună atât pentru localnicii care nu vor mai trebui să bată atâta drum până la Buzău atunci cînd vor avea nevoie de un consult, cât şi pentru cadrele medicale din zonă care ar putea reveni pe posturi.

Un alt spital buzoian, închis de ministrul Sănătăţii, este cel de la Pătârlagele. Desi autorităţile locale au vrut iniţial să atace în Justiţie desfiinţarea spitalului,  până la urmă, se gîndesc să adopte aceeaşi soluţie ca şi la Pîrscov. Primăria din Pătârlagele ar dori să concesioneze  spitalul unui investitor care să îi menţină specificul medical.

În ceea ce priveşte fostul spital din Vintilă Vodă, lucrurile sunt deja stabilite. Acesta va fi transformat în azil de bătrâni iar Ministerul Muncii a dat deja undă verde autorităţilor locale, pentru a continua demersurile în vederea acreditării spaţiului în care vor fi îngrijiţi cîteva zeci de bătrâni.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.