80 de motocicliști din care două fete au luat startul, astăzi, în Cupa EVW Enduro Monteoru, prima competiție de enduro din 2011. Printre aceștia, căștigătorul câștigătorul clasei Hobby de la Red Bull Romaniacs 2010, Lucian Neaga, primul pilot român care a terminat Dakar-ul în America de Sud, Romeo Duicu dar și realizatorul TV, Dani Oțil, toți concurând la clasa Profi.
După ce li s-a adus la cunostință regulamentul stabilit de organizatori, motociclilștii s-au deplasat în coloană, însoțiți de poliție până în satul Ciobănoaia, acolo de unde s-a și dat startul competiției. Vremea ploioasă din ultimele zile a fost resimțită, astăzi, din plin atât de concurenți cât și de organizatori. Încă de la începutul traseului, noroiul format în urma ploilor din ultimele zile a pus în mare dificultate chiar și concurenții cu o vastă exăeriență în domeniu. Deși înscriși la clasa Profi, având în spate zeci de concursuri, puțini au fost cei care au reușit să treaca ușor de prima urcare. După acest episod, organizatorii au fost nevoiți să schimbe traseul, din mers, astfel încat el sa fie accesibil și concurenților de la clasele inferioare.
Conform previziunilor organizatorilor, prima zi de concurs ar trebui să se încheie în jurul orei 16.00, însă având în vedere dificultatea traseului cu siguranță lucrurile nu vor mai sta la fel ca pe hârtie. Mâine, în cea de a doua zi a competiției, concurenții vor avea de parcurs un alt traseu pregătit special pentru ei în zona stațiunii Monteoru. Dacă previziunile meteorologilor se vor adeveri și soarele își va face apariția atunci și concurenții ar putea avea parte de un traseu mai puțin solicitant și evident de o zi mai ușoară.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.