ABC Stoicescu alunecă tot mai mult pe tobogan după ce vineri a comis-o din nou. Echipa buzoiană a pierdut cu scorul de 0-3 meciul disputat pe teren propriu, împotriva ,,lanternei roşii”, Politehnica Galaţi. Diferenţa putea fi una mult mai mare ţinând cont de ocaziile irosite cu uşurinţă de oaspeţi, al căror drum spre victorie a fost netezit de gafele şi neputinţa adversarei. Hotărâţi să plece acasă cu toate cele trei puncte, ,,studenţii” aflaţi sub comanda lui Mihai Barbu au căutat cu insistenţă culoarele spre poartă, primul gol purtând semnătura lui Ginghină(’26) care a finalizat cu o lovitură de cap din apropiere, centrarea lui Racoviţă. Gălăţenii nu s-au mulţumit doar cu atât şi după câteva acţiuni ofensive şi-au dublat avantajul. Acest lucru s-a întâmplat în repriza secundă când, în urma unui corner, Dima(62) a marcat cu un şut din şase metri şi astfel echipa de la Malul Dunării lua o opţiune serioasă pentru obţinerea victoriei, una pe care a pus ,,ştampila” peste numai şapte minute Francis(69). Spre final, gazdele puteau reduce din handicap însă bara transversală s-a opus la şutul expediat de Toma.

,,Cei de la Galaţi ne-au predat o lecţie de fotbal însă nu mă aşteptam să mâncăm bătaie. Din contră credeam că vom câştiga acest meci mai ales că jucam acasă cu lanterna roşie şi avem nevoie de puncte. Ştiam că Politehnica pierduse multe partide în care a dat goluri însă nu mă aşteptam din partea echipei mele să fie aşa de slab pregătită atât din punct de vedere fizic cât şi tehnico-tactic ceea ce şi-a pus amprenta asupra jocului. Deci este neputinţă. Acum două etape când am preluat această echipa la insistenţele patronului mi-am asumat un risc foarte mare iar rezultatele mă defavorizează pe mine ca individ. Am stat de vorbă cu patronul şi dacă nu schimbă foarte mulţi dintre componenţii lotului nu cred că va reuşi să scape de retrogradare”, a punctat antrenorul formaţiei buzoiene, Nicolae Anton.

După meci antrenorul Politehnicii Galaţi, Mihai Barbu a recunoscut că nu se aştepta la o victorie categorică. Tehnicianul oaspeţilor a precizat că echipa sa a avut atitudine, determinare şi multă tărie de caracter izbutind să plece de la Buzău cu trei puncte extrem de preţioase în cursa pentru supravieţuire. Barbu consideră că ,,studenţii” nu merită să fie pe ultimul loc şi este optimist în ceea ce priveşte realizarea obiectivului.
,, Ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest meci pentru ca echipele din faţa noastră să nu se distanţeze. Sunt mulţumit că am obţinut această victorie extrem de importantă care ne dă speranţe în continuare pentru ieşirea din subsolul clasamentului. Băieţii au jucat exact ce le-am cerut chiar dacă au existat şi unele momente mai grele. Jocul prestat a fost unul plăcut ochiului nu o luptă oarbă, cursiv şi ne-am creat multe ocazii de gol aşa că îi felicit pe jucătorii mei care au dat dovadă în primul rând de caracter. De fapt asta le-am cerut înainte de meci”, a declarat Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.