Vin şi francofonii la Poiana Pinului

Între 21 şi 27 iulie, la Centrul de Agrement de la Poiana Pinului, se va desfăşura a doua ediţie a Taberei internaţionale a francofoniei, cu scopul promovării limbii franceze şi a valorilor francofoniei, la care vor participa 285 de elevi din Târgu-Jiu, Craiova, Galaţi, Râmnicu-Vâlcea, Bucureşti, Focşani, Piatra Neamţ şi Buzău. Totodată, în tabără îşi trimit reprezentanţii şi oraşele Orhei şi Hânceşti, din Republica Moldova, cărora li se va alătura un grup de 10 adolescenţi belgieni, din cadrul proiectului „Tineri pentru Romania”, îndrumat de Daniel Coulon.

În timpul taberei, se vor organiza ateliere paralele de scriere creativă în limba franceză, de teatru şi improvizaţie teatrală, de magie şi circ, de muzică, de lucru manual şi de jurnalism, toate având ca scop perfecţionarea competenţelor elevilor în înţelegerea, exprimarea orală şi scrisă în limba franceză. Atelierele vor fi animate de profesori de limba franceză din România şi de tinerii animatori belgieni. Logoul taberei este: „Cet été, je parle le français!”

Maria Monalisa Pleşea, inspector de limbi romanice, învăţământ particular şi alternativ, spune că atelierele de limbă franceză vor fi completate de alte activităţi precum: carnaval francofon, concurs de karaoke, de recitare şi interpretare în limba franceză şi de drumeţiile la Vulcanii noroioşi, la Muzeul Chilimbarului de la Colţi, în Tabăra de sculptură de la Măgura, la Mănăstirea Ciolanu şi în oraşul Buzău. De asemenea, se vor organiza activităţi în colaborare cu Poliţia Rutieră Buzău, pe tema prevenirii accidentelor rutiere, şi cu Asociaţia Cercetaşilor Militari în Rezervă şi în Retragere, prin prezentarea unor tehnici simple de supravieţuire, aplicate ulterior într-un concurs de căutarea a unei comori francofone.

Proiectul este organizat  de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău şi Direcţia Judeţeană a Taberelor Şcolare (DJTS) Buzău, având ca parteneri Delegaţia Wallonie – Bruxelles, Asociaţia Română a Profesorilor de Limba Franceză, Consiliul Judeţean Buzău, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Agentia Universitară a Francofoniei şi Libraria „Alexandria” Buzău. Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 21 iulie, ora 19.00, în Tabăra Poiana Pinului.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.