Rovineta ori mai degrabă lipsa acesteia le dă serios de lucru magistraților de la Judecătoria Buzău care de ceva vreme se confruntă cu o avalanșă de sancțiuni contestate în instanță de către buzoienii care au traversat drumuri naționale fără să aibă plătită taxa de drum.
În ultimele luni, din momentul în care pe șoseaua europeană au fost montate camere de supraveghere, la intrarea în localitatea Mărăcineni, mii de buzoieni au fost sancționați, unii dintre ei chiar și de câteva zeci de ori, pe motiv că au traversat tronsonul fără să aibă plătită taxa de drum. Și cum abia acum încep să le vină acasă șoferilor amendați procesele de constatare a contravenției, mulți dintre ei au apelat deja la cabinetele de avocatură pentru a cere consultanță în vederea contestării amenzilor. În timp ce unii șoferi sunt revoltați că au primit și zeci de amenzi pentru lipsa rovinetei, alții sunt extrem de nemulțumiți pentru că, deși aveau achitată taxa de drum, au primit amenda acasă.
”Pe rolul Judecătoriei Buzău, a fost înregistrat un număr de 1350 de cauze care au ca obiect plângere contravențională formulată de persoane fizice sau juridice în situația în care le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru lipsa rovinetei, ca urmare a montării unei camere de supraveghere a traficului în zona Mărăcineni. Pot să afirm că cele 1350 de cauze reprezintă un volum mare de activitate pentru instanța noastră, în materia respectivă, având în vedere că numărul total de dosare înregistrate în 2011 este de 6437 ”, a declarat judecătorul Leontin Drăgulescu de la Judecătoria Buzău
Numărul mare de contestaţii ajunse la judecătorii buzoieni i-a determinat pe aceștia să dea termene în dosare chiar şi în luna decembrie.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.