Tinerețea este uneori mână în mână cu inconștiența dusă până la extrem. Drept dovadă a acestui fapt stă și rezultatul ultimei acțiuni demarate de polițiștii de la Serviciul Rutier, pe șoselele din județul Buzău. Verificările s-au desfășurat pe tot parcursul zilei de vineri iar cei trași pe dreaptă, amendați ori lăsați fără permis, au fost în special tineri.
Dintre abaterile comise de șoferi, majoritatea a constat în nerespectarea regimului legal de viteză, 4 dintre vitezomani rămânând pietoni pe o perioadă de 90 de zile. Toți cei patru șoferi sunt tineri care au fost suprinși de radare cu viteze năucitoare, viteze care în cazul unui accident nu le-ar fi dat nici cea mai mică șansă de supraviețuire.
O tânără de 25 de ani din Constanţa, o băcăuancă în vârstă de 29 de ani, un tânăr de 20 de ani din judeţul Neamţ şi un bucureştean de 37 de ani au tranzitat vineri DN2 E85, iar maşinile le-au fost înregistrate de radarul amplasat în afara localităţii Racoviţeni, în timp ce rulau cu viteze cuprinse între 159 km/h şi 187 km/h. Cea mai mare viteză – 187 km/h – a fost indicată în cazul autoturismului condus de tânăra din judeţul Bacău.
În cadrul aceleiași razii, polițiștii au mai descoperit un buzoian de 44 de ani, băut bine, care abia de mai putea ține mașina dreptă pe șosea, în localitatea Mărăcineni. El va trebui să aştepte 90 de zile până când va avea voie să se urce din nou la volan, şi aceasta numai dacă va promova testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.