Un buzoian în vârstă de 29 de ani făcea parte din rețeaua de trafic internațional de droguri destructurată pe 29 martie de polițiști, în Săpânța, județul Maramureș. Este vorba despre Romeo Sebastian Anghel, un individ cu rol important în grupul organizat care se ocupa cu traficul de cocaină pe ruta America de Sud-România-Europa de Vest.
Potrivit polițiștilor, membrii rețelei erau în atenția anchetatorilor încă din vara anului trecut însă abia acum au fost prinși. Buzoianul de 29 de ani a avut rolul de a identifica o firmă în România, pentru operaţiunea de import a încărcăturii legale în care se aflau disimulate drogurile descoperite la Săpânța. Ulterior aceeaşi firmă urma să facă exportul acestei încărcături în Olanda. Tot buzoianul a fost cel care l-a identificat și recomandat capilor rețelei pe J. Moreno, un cetăţean spaniol, cu puternice conexiuni în rândul cartelurilor producătoare de droguri. Individul a fost recomandat de Romeo Sebastian Anghel ca un „specialist” în confecţionarea de modalităţi ingenioase de disimulare a drogurilor. Din aceeași rețea, mai făceau parte un cetățean român, un spaniol și ul croat, toți find identificați de polițiștii români.
Reaminim, autoritățile române au descoperit, zilele trecute la Săpânța, 150 de kilograme de cocaină cu puritate de 99 la sută. Anchetatorii au stabilit, în urma investigaţiilor, că drogurile au fost ascunse în încărcătura legală a unui container, care a plecat în 14 decembrie 2010 din Santa Cruz-Bolivia, fiind încărcat cu parchet din lemn, de aproape 15 tone, valoarea mărfii fiind de aproximativ 12.000 de dolari. Containerul a ajuns în Portul Constanţa în 24 martie. În 29 martie, anchetatorii i-au depistat, în localitatea Sarasău, judeţul Maramureş, pe buzoianul Romeo Anghel şi pe unul dintre membrii rețelei care intenţionau să părăsească România. De asemenea, în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş, a mai fost găsit un alt membru al reţelei, un român, care se afla la sediul firmei importatoare. În urma percheziţiei făcute la sediul firmei, în cei 19 paleţi aflaţi în curtea societăţii au fost găsite 1.500 de pachete ce conţineau 150 de kilograme de cocaină, de puritate 99 la sută, valoarea totală a drogurilor fiind de zece milioane de euro.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.