Ion Dobre spune că nu va candida acum pentru şefia FSLI. Mai aşteaptă.

Sindicaliştii din învăţământ se pregătesc să-şi aleagă un nou lider naţional. Recent întors, astăzi, de la Bucureşti, unde a participat la Colegiul naţional al liderilor din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Ion Dobre, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Buzău ne-a mărturisit că schimbarea în care credea acum patru ani mai are de aşteptat.

Profesorul de sport din Buzău, care a preluat şefia SÎP în urma decesului lui Ion Neacşu, din iunie 2007, crede că, la nivel de management sindical, până când cei care doresc cu adevărat să reformeze FSLI nu vor ocupa peste 50% din poziţiile de conducere din federaţie, imaginea mişcării sindicale va avea în continuare de suferit: „Din păcate, acea cooperativă de care vă spuneam acum patru ani încă face legea în federaţie. Le-am spus-o de multe ori colegilor mei de la Bucureşti. Lumea e dezamăgită, nu avem nici măcar jumătate din semnături pentru declanşarea unei greve generale în mai-iunie, iar lucrurile merg din rău în mai rău”, a declarat, pentru observatorulbuzoian.ro, Ion Dobre.

În urma ieşirii la pensie a lui Aurel Cornea, FSLI va organiza alegeri pentru poziţia de lider naţional, în luna mai a.c., pentru o perioadă de un an, până la alegerile statutare. În cursă, sunt deocamdată înscrişi Simion Hancescu, lider interimar, şi Liviu Pop, secretar general FSLI. Vom reveni cu o analiză detaliată a situaţiei din cea mai mare federaţie sindicală din învăţământ.

Sorin DINCO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.