Şefa IŞJ răspunde

Atmosferă încărcată în Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ). Decizii contestate, părinţi revoltaţi, foşti şefi din opoziţie care trebuie repuşi pe funcţii. Pentru prima dată în istoria IŞJ Buzău, instituţia este condusă de două femei, una dintre ele, Florina Stoian, trecând de la funcţia de adjunct (PD, din 2005), la cea de general al şcolilor (PDL, din 2009). A fost ţinta criticilor din cancelarii, dar niciun coleg nu a depus o contestaţie oficială în ce-i priveşte calitatea de manager. Lucrurile anunţă să se schimbe, răzbunarea USL (PSD+PNL) bate la usă. Comentatorii spun că Florina Stoian şi-a pregătit deja ieşirea de pe scena funcţiilor publice, participând şi câştigând un concurs de metodist la Casa Corpului Didactic (CCD). Deşi, fără zvonistică, lumea politică este greu accesibilă, observatorulbuzoian.ro a contactat sursa directă, curioşi să aflăm pentru dumneavoastră pe ce uşă s-a pregătit să iasă un general al şcolilor, în caz de avarie.

 

Reporter: „Doamnă Florina Stoian, vă solicit un răspuns detaliat la întrebarea publicului: este adevărat că aţi dat concurs de metodist pentru CCD, ca să aveţi unde să vă duceţi în cazul în care pierdeţi funcţia din IŞJ?”

Florina Stoian, inspector şcolar general: „După cum toată lumea ştie, eu am unde să mă duc în momentul în care nu voi mai fi inspector general la IŞJ Buzău. Sunt titulară pe un post de profesor la Colegiul Economic Buzău, o şcoală de top, de care eu sunt foarte ataşată. Spre deosebire de predecesorii mei, nu voi apela niciodată la justiţie pentru a cerşi statului sume nemeritate, ca şi când munca la catedră nu ar fi fost plătită. Ştiţi că cei doi domni nu s-au mulţumit cu salariul integral calculat pentru perioada scursă de la data destituirii şi până în prezent? Au solicitat suplimentar al 13-lea salariu plus pentru activitate „deosebită” 2%. La CCD sunt şi în prezent vacante două posturi de profesor metodist şi invit pe cei doi colegi ai mei care mă ameninţă, să concureze pentru ocuparea lor, aşa cum prevede legea. În vara anului trecut, am susţinut concursul pentru ocuparea unui asemenea post şi nu ştiu ce ilegalitate am făcut. Pot să vă spun că acest post presupune o activitate zilnică de 8 ore şi nu este plătit mai mult decât la catedră.”

 

Rep: „Vă temeţi de eventuala prigoană politică, în cazul în care USL vine la putere?”

Florina Stoian: „Numai oamenii slabi ameninţă cu prigoana roşie. Eu vreau să vă spun că am fost  supusă în mai multe rânduri unor presiuni politice, în timpul celor aproape 16 ani de când sunt membră a PD şi PDL. Cred că ar merita să vă povestesc odată câteva episoade. Nu doresc decât să vă amintesc de demisia mea din funcţia de inspector general adjunct, în 2007. Am încredere în ceea ce sunt capabilă să realizez cu mintea mea, alături de oamenii asemeni mie.”

 

Fără alte comentarii,

S.D.

7 COMENTARII

  1. Articol penibil….plătit!!! Tot Buzaul stie cine este duduia Stoian! Una dintre intrebari ar fi trebuit sa fie: Cum este sa te titularizezi cu nota 6? Alta intrebare ar fi trebuit sa sune așa: Cum este sa spaguiesti posturi de suplinitori pe la tara si in oras? Penibil!!!

    • Stimate cititor, accept „penibil” – este opinia dvs. şi o respect. Şi „plătit”, se încadrează tot la opinie personală. Voi solicita răspunsuri la întrebările pe care le propuneţi. Urmăriţi publicaţia noastră, dar nu vă pot promite răspunsurile pe care le-aţi dori, pentru că nu le dă reporterul, ci intervievatul. Gândiţi-vă că, în ambele cazuri (titularizarea, suplinitorii), mişcarea personalului didactic nu se face fără parteneriatul cu sindicatele. Am întrebat în ambele părţi (IŞJ şi SÎP) şi mi s-a spus că nu a reclamat nimeni nimic. Vă propun să ieşiţi din anonimat şi să luaţi o iniţiativă în acest sens. Vă stau la dispoziţie.
      Cu bine!

  2. rusiiine impreuna cu Davideasca ati titularizat prin restringeri de activitate aranjate toate proastele. UitaTIVA CINE SI-A REZOLVAT RESTRINGEREA DE ACTIVITATE LA HASDEU ANUL TRECUT si cum a manipulat Olimpiada de Geografie de anul acesta. O singura nulitate Ana Maria Preda Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.