Angajații Direcției Județene de Accize și Operațiuni Vamale Buzău au distrus, astăzi, 2630 de filtre de ulei contrafăcute. Filtrele au fost descoperite în trafic de o echipă mobilă a Direcției Regionale de Accize și Operațiuni Vamale Galați care acționează și pe teritoriul județului Buzău. Întrucât angajații vămii nu dispun de echipamente specifice pentru astfel de operațiuni,  pentru distrugerea celor peste 2600 de filtre de ulei marca Dacia,  contrafăcute,   s-a apelat la ajutorul unei societăți producătoare din oraș unde operațiunea s-a făcut prin presare mecanică.

” Filtrele de ulei marca Dacia, contrafăcute de cele mai multe ori în țări precum Turcia sau Iran,  sunt introduse în țară în mijloace de transport de origine turcă și se întorc, astfel, pe piața din România sub titulatura- Autoturisme Dacia Pitești. În marea majoritate nimeni nu doreste ca un produs contrafăcut să se comercializeze pe piață și astfel s-a dispus distrugerea acestora prin presare mecanică la o societate din municipiu”, a declarat Marinela Enescu, director al Direcției Județene de Accize și Operațiuni Vamale Buzău.

Pe lângă filtrele de ulei, lucrătorii vamali buzoieni au mai avut, astăzi,  de distrus și o mică cantitate de echipament sportiv contrafăcut, marca Adidas. Deși în cazul acestor obiecte ar fi posibilă donarea lor în scopuri umanitare către cămine de bătrani sau centre de plasament o decizie în acest sens aparține proprietarului mărcii care, în acest caz, a refuzat această procedură.

” Tot astăzi se distruge și o cantitate mică de articole sportive,  geci și pantofi Adidas găsite în trafic în autocarele care vin din Turcia și se deplasează către Republica Moldova. Se mai întamplă însă ca astfel de produse să ajungă pe piața românească însă ele nu vin, de obicei, gata inscripționate. În general intră în țară, simple, neinscripționate fiind apoi imprimate în ateliere private, la limita legalității sau având aplicate siglele unor mărci de renume cu scai ”, a precizat Marinela Enescu, director al Direcției Județene de Accize și Operațiuni Vamale Buzău.

Distrugerea mărfurilor contrafăcute a avut loc în prezența reprezentanţilor Poliției, Gărzii  de Mediu și  Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.