Consilierii locali au votat, ieri, un proiect de hotărâre ceva mai inedit care cuprindea și o achiziție mai puțin obișnuită, respectiv patru biciclete pentru Regia Autonomă Municipală. Pentru ca nu cumva cineva să creadă că aleșii locali pun bețe în roate Regiei, cu toții au fost de acord cu ultima investiție a RAM Buzău, mai ales că motivul invocat de conducerea instituției pentru cumpărarea bicicletelor a fost creșterea operativității.

Constantin Tacea, noul director al Regiei Autonome Municipale Buzău a explicat că bicicletele sunt necesare pentru ca angajații să se poată deplasa cu ușurință de la un punct termic la altul.

” Noi avem un operator care deservește 4-5 puncte termice în funcție de așezare și pentru operativitate am considerat că putem achiziționa 4 biciclete iar deplasarea să se facă atât ziua cât și noaptea pe bicicletă. Oricum deplasarea va fi mai rapidă decât cu o mașină iar exploatarea mult mai ușoară. Cheltuieli vor fi doar la cumpărarea bicicletei și apoi oricine stie să repare o bicicletă. Prețul va fi probabil în jur de 2-300 de lei pe bucată”, a declarat directorul RAM, Constatin Tacea.

Pentru că angajații Regiei care vor intra în posesia dotărilor de ultimă oră vor trebui să se îngrijeasca singuri de eventualele defecțiuni apărute la vehiculele pe două roți, nu este exclus ca în curând, aceștia să fie trimiși la o nouă specializare, respectiv aceea de mecanic biciclete. Astfel, RAM Buzău ar putea să se îngrijească și de reconversia profesională a angajaților din propria curte.  Nu de alta, dar, în vară se anunță un val mare de debranșări care, ca orice val, nu va trece fără să măture și o parte din angajați.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/03/Constantin-TACEA.mp3|titles=Constantin TACEA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.