Nereguli scoase la iveală, cu ocazia celor mai recente verificări realizate de Direcția de Sănătate Publică în patru spitale din județul Buzău.

Controalele au fost efectuate la ordinul ministrului Sănătății, Cseke Attila, care a descoperit într-un spital din Constanța o bătrână cu escare până la piele căpătate din cauza neglijenței personalului care ar fi trebuit să o îngrijească, nu să o abandoneze pe pacientă într-un pat luni la rând.

În acest context, controalele comandate de ministrul Sănătăţii au vizat în special modul în care sunt trataţi pacienţii care necesită săptămâni ori chiar luni de internare, fiind controlate Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat,  Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca şi  unitatea cu paturi din Smeeni. Din fericire, la Buzău, nu există astfel de situaţii, după cum arată raportul final al celor care au realizat inspecţiile în cele patru spitale din judeţ însă există alte deficiențe care fac incomodă atât șederea pacienților în unitățile respective cât și misiunea medicilor care trebuie să se descurce cum pot cu bruma de tratamente ori materiale sanitare de care dispun spitalele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Buzău, Mihaela Voineagu, inspectorii care au descins la cele patru spitale buzoiene au descoperit o serie de nereguli care țin în special de lipsa igienei ori a tratamentelor.

La Spitalul Judeţean, de pildă, inspectorii DSP au scos la iveală o serie de neajunsuri, de la lipsa lenjeriilor pe toate paturile, pînă la stocuri insuficiente de medicamente şi la deficienţe de natură igienico-sanitare, neigienizarea tuturor spațiilor și neasigurarea circuitelor funcționale generale în anumite secții medicale.

Dincolo de deficienţele constatate şi de termenele înaintate pentru remedierea lor, rămâne însă o altă problemă-cea a fondurilor. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Buzău susţine că cele mai multe neajunsuri întâlnite în spitalele buzoiene nu pot fi remediate, pentru că nu sunt bani.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.